Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het stoomschip 'Koning der Nederlanden' van de Stoomvaart Maatschappij 'Nederland'

titelHet stoomschip 'Koning der Nederlanden' van de Stoomvaart Maatschappij 'Nederland' 
inventarisnummerP3833 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerCarlebur, Francois 
scheepsnaamKoning der Nederlanden[scheepsnaam] 
omschrijvingHet stoomschip 'Koning der Nederlanden' varend in de Straat van Dover. Aan dek staat een groot aantal passagiers. Op het schip drie masten waarvan de voorste geheel is getuigd. Uit de schoorsteen komt rook. Er zijn vier vlaggen te zien: achter de Nederlandse natievlag, in de top van de achterste mast een puntvlag (naamvlag) met de naam van het schip 'Koning der Nederlanden', in de top van de grote mast een witte vlag met blauw kruis en de letter 'N' zijnde de rederijvlag van de Stoomvaart Maatschappij 'Nederland' en als laatste in de fokkemast een vlag met dubbel rood-wit-blauw en een logo. Op de achtergrond links de steile kust van Dover en enige kleine schepen, rechts een aan de wind naar links zeilend fregatschip met aan de grote top de naamvlag 'Oranje Nassau' (wit op oranje) en aan de voortop een witte vlag met letters GRC of CRC. De 'Koning der Nederlanden' werd in 1872 gebouwd bij John Elder & Co. in Glasgow, Schotland, voor de SMN. Het schip is op 4/5 oktober 1881 gezonken op de Indische Oceaan. 
afmetingenhoogte 73.5 cm 
breedte 122.3 cm 
hoogte 86 cm 
breedte 134.4 cm 
dikte 6 cm 
 
startdatum1875 
einddatum1875 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2014-08-25 | 07:57:50@Adriaan Intveld: Dat is inderdaads mogelijk. U zult per separate mail nader worden geïnformeerd.
Adriaan Intveld | 2014-08-24 | 08:19:20Is het mogelijk van deze foto van het stoomschip 'Koning der Nederlanden' (inventarisnummer P3833) een foto in een hogere resolutie (minimaal 300 dpi) te ontvangen, dit voor opname in een boek?
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.