Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het jacht van de Kamer Rotterdam van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) begroet een Rotterdamse Oostindiëvaarder ...

titelHet jacht van de Kamer Rotterdam van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) begroet een Rotterdamse Oostindiëvaarder en een Nederlands oorlogsschip op de rede van Hellevoetsluis. 
inventarisnummerP3370 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerStrij, Jacob van 
omschrijvingHet jacht van de Kamer Rotterdam van de Verenigde Oostindische Compagnie begroet een Rotterdamse Oostindiëvaarder en een Nederlands oorlogsschip op de rede van Hellevoetsluis. Rechts voor vaart het VOC-jacht, een soort statenjacht met een prachtige versierde spiegel en grote Nederlandse natievlag met het logo VOC met een R erboven. Even links van het midden komt de Oostindiëvaarder aanvaren. Dit jacht voert een grote Rotterdamse vlag (groen-wit-groen). Links van de Oostindiëvaarder ligt het oorlogsschip dat eerstgenoemde begeleidt. Op de achtergrond zijn nog diverse andere schepen (klein) afgebeeld. 
afmetingenhoogte 177.0 cm 
breedte 283.0 cm 
hoogte 195.0 cm 
breedte 302.0 cm 
dikte 10.5 cm 
 
startdatum1790 
einddatum1795 

Commentaar van bezoekers

Eduard van Breen | 2011-05-14 | 17:31:42Hoewel het jacht in detail scherp genoeg is, is het volledige schilderij heel wazig. Zou het mogelijk zijn om een scherpe pdf file hiervan te kunnen krijgen? de verhouding jacht-Oost Indie vaarder gaat mij speciaal aan.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.