Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Verslag der plechtigheden bij gelegenheid van de begrafenis der stoffelijke overblijfselen van de heldhaftige Ridder J. ...

titelVerslag der plechtigheden bij gelegenheid van de begrafenis der stoffelijke overblijfselen van de heldhaftige Ridder J. C. J. van Speijk zoo als dezelve plaats had te Amsterdam, op Vrijdag 4 mei 1832. 
inventarisnummerP2674-26 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerDiederichs, Gebr. 
omschrijvingHet betreft hier het gedrukte verslag van de plechtige bijzetting van het lijk van J.C.J. van Speijk in de Nieuwe Kerk te Amsterdam op 4 mei 1832. Het verslag bevat een beschrijving van de plechtige bijzetting in het praalgraf, een beschrijving van het praalgraf en de tekst daarop, een beschrijving van de rouwstoet (zowel te water als op land), de tekst van een treurzang door mr. J. van Lennep en de tekst van een treur-/koorzang (tekst A.G. van Cappelle en muziek door B. van Bree). Tevens bevattende het 'Verslag der plegtigheden ter gelegenheid van de eerste doorschutting Der Groote Sluis van het Ooster Dok' (Oosterdok) te Amsterdam, op zaterdag 5 mei 1832 door het korvet Van Speijk.
Blad, deel uitmakend van de "Atlas der Vaderlandsche Geschiedenis bevattende eene volledige verzameling van Originele Handteekeningen en Handschriften, authentieke Stukken, geschiedkundige Prenten, Kaarten, Portretten, gekleurde Wapens, afbeeldingen van Zegels en Gedenkpenningen, tijdrekenkundige en genealogische Tafelen, ter opheldering van de Geschiedenis der Nederlanden", verzameld door jonkheer G.J. Beeldsnijder van Voshol en Vrije-Ness. 
afmetingenlengte 43 cm 
breedte 25.5 cm 
 
startdatum1832-05-04 
einddatum1832-05-04 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.