Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Paramaribo en de Surinamerivier

titelParamaribo en de Surinamerivier 
inventarisnummerP2079 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerDietrich, Friedrich;  Maaskamp, Evert 
omschrijvingOp de voorgrond links de rivier, met rechts een Nederlandse brik voor anker, op de spiegel: WILLEM, over het achter een zonnetent gespannen. Links hiervan achtereenvolgens een korjaal, een brik voor anker, een kotter voor anker en een geankerde koopvaarder. Tegen de oever twee tentboten. Op de achtergrond rechts het Fort Zeelandia, meer naar links het paleis van de gouverneur.
Nederlands en Frans onderschrift in twee kolommen: Paramaribo aan de Rivier van Suriname. Opgedragen Met Hoogstdesz. Toestemming, Aan Zijne Majesteit Den Koning Der Nederlanden, Groot-Hertog Van Luxemburg enz. enz. enz. Door Zijn getrouwen en onderdanigsten Dienaar Pierre Beranger Ridder en gewezen Commissaris generaal en Gouverneur der Colonie Suriname. Na de Origineele Teekening berustende in de Collectie van den WelEd.H.W. Geb. en Gestr. Heer den Ridder Pierre Beranger. De Directie en Uitgaven bij E. Maaskamp te Amsterdam 15 februari 1817. Gegraveerd door F. Dietrich. 
afmetingenopm 0  
lengte 43.5 cm 
breedte 57.8 cm 
 
startdatum1817-02-15 

Commentaar van bezoekers

O. ten Hove | 2009-11-03 | 12:57:47Ik heb het idee dat de koppelingen niet kloppen. Dit item zou een zicht op Paramaribo bevatten: drie afbeeldingen. Klik je echter de afbeeldingen aan dan krijg je drie kaarten die uit een serie van vijf afbeeldingen stammen. Deze fouten zitten ook elders bij items ontsloten door het trefwoord Suriname
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.