Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Steel's New and Accurate Chart of the Southern part of the North Sea, comprehending the eastern coasts of England from D...

titelSteel's New and Accurate Chart of the Southern part of the North Sea, comprehending the eastern coasts of England from Dungeness to Lynn Deeps, and the opposite coasts of France and Holland from Cape Grisnez to the Texel. 
inventarisnummerK1314 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerNorie, J.W.;  Knight, John;  Rijk, J.C. 
scheepsnaamNoordzee[zee] 
omschrijvingKaart van het zuidelijk deel van de Noordzee, samengesteld door J.W. Norie en oorspronkelijk als nieuwe en verbeterde kaart gepubliceerd in 1833. Deze editie (with additions) dateert uit 1856. De kaart is samengesteld op basis van opmetingen door admiral Knight en andere officieren van de Britse marine, en verbeterd op basis van Engelse, Franse en Nederlandse bronnen. Het kaartbeeld beslaat het gebied van Hastings en Kaap Grisnez in het zuiden en Kings Lynn, Boston , Wainfleet / en Vlieland in het noorden. En verder de Zuiderzee in het Oosten. Met inzetten 'the plan of the dremple' door J.C. Ryk, 'A plan of the entrances to the Texel from a survey by J.C. Ryk', landverkenningen van de Nederlandse kust met aanzichten van Vlissingen en Den Briel (door J.C. Ryk). Met rood/gele stippen zijn de vuurtorens aangegeven. Op de achterzijde in zwarte inkt: 'Zuidelijk gedeelte der Noordzee'. De kaart is waarschijnlijk afkomstig van het fregat 'Johanna Cornelia', gebouwd in 1828 (zie K1359). De kaart behoort tot de set kaarten afkomstig van H.W. Nicolai, kapitein van de "Johanna Cornelia' en de 'Juno' (op basis van de datering van de kaart, het karakteristieke handschrift, het opschrift op de achterzijde en de vlekken van bruin-rode reparatie-lak). 
afmetingenhoogte 100 cm 
breedte 142 cm 
 
startdatum1856 
einddatum1856 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.