Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kaart van de vaarwaters en eilanden tusschen Sumatra en Borneo. Tweede gedeelte, bevattende het zuidelijk gedeelte van d...

titelKaart van de vaarwaters en eilanden tusschen Sumatra en Borneo. Tweede gedeelte, bevattende het zuidelijk gedeelte van de Chinesche Zee. 
inventarisnummerK1312 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerCommissie tot verbetering der Oost-Indische zeekaarten;  Keulen, weduwe Gerard Hulst van;  Swart, Jacob;  Veelwaard, Daniël III;  Melvill van Carnbee, Pieter 
scheepsnaamIndonesie[staat]Borneo 
omschrijvingHydrografische kaart van een deel van de Zuid-Chinese Zee ten westen van Borneo. Onder de titel de tekst: 'te zamen gesteld op last van den schout bij nacht J.P. Machielsen, Kommandant van de Z.M. Zeemagt in Oost Indie en inspecteur der Marine enz. door P. Baron Melvill van Carnbee, luitenant ter Zee 1844. Van wegen de commissie tot verbetering der Oost Indische zeekaarten uitgegeven door Jacob Swart, lid der commissie voor het zamenstellen en verbeteren der Zeekaarten enz. - Te Amsterdam, bij de wed. Gerard Hulst van Keulen. 1846.' Op de kaart zijn in druk koerslijnen aangegeven van: 'het Ned. schip Helena Christina Kapt. B.J. Martens opeene reis van Batavia naar Japan in het jaar 1832'. en van het Fransch korvet la Favorite Kaptn. Laplace 1831. Inzetkaartjes: Z.W. gedeelte der Natuna Eilanden, 1831; Plan der Baai Terempa, 1831; Schets der monding der Sambas Rivier; Gedeelte der Sambas Rivier, 1837. Op de kaart is in potlood een koerslijn getekend, gedateerd 29 juli tot 1 aug [18]62. De kaart behoort tot de set kaarten afkomstig van H.W. Nicolai, kapitein van de 'Juno' (op basis van de datering van de kaart, het karakteristieke handschrift en de datering van de middagbestekken die in overeenstemming zijn met de reizen van de 'Juno'). 
afmetingenhoogte 110 cm 
breedte 125 cm 
 
startdatum1846 
einddatum1846 

Commentaar van bezoekers

P.M.Potters | 2007-05-02 | 14:34:00Wellicht is de info iets uitgebreider te maken. Bij voorbeeld met de naam van de maker en zeker het jaar van aanmaak. Met vriendelijk groeten.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.