Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kaart van de vaarwaters en eilanden tusschen Sumatra en Borneo. Derde gedeelte, bevattende de straten Banka, Macclesfiel...

titelKaart van de vaarwaters en eilanden tusschen Sumatra en Borneo. Derde gedeelte, bevattende de straten Banka, Macclesfield, Clement en Stolze. 
inventarisnummerK1311 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerCommissie tot verbetering der Oost-Indische zeekaarten;  Keulen, weduwe Gerard Hulst van;  Swart, Jacob;  Veelwaard, Daniël III;  Smits, H.D.A. 
scheepsnaamIndonesie[staat]Banka 
omschrijvingHydrografische kaart van het zeegebied tussen Sumatra, Banka en Billitung. Tekst onder de titel: '... te zamen gesteld op last van den schout bij nacht E.B. van den Bosch, Kommandant van Z.M. Zeemagt in Oost Indie en inspecteur der marine enz. Door den luitenant ter zee H.D.A. Smits. 1846. - van wege de commissie tot verbetering der oost indische zeekaarten uitgegeven door Jacob Swart, lid der commissie over het zamenstellen en verbeteren der zeekaarten enz. - Te Amsterdam, bij de wed. Gerard Hulst van Keulen. 1847. In straat Banka en ten oosten van Sumatra zijn in potlood koerslijnen getekend, gedateerd 3 nov. 1862. De kaart behoort tot de set kaarten afkomstig van H.W. Nicolai, kapitein van de 'Juno' (op basis van de datering van de kaart, het karakteristieke handschrift en de datering van de middagbestekken die in overeenstemming zijn met de reizen van de 'Juno'). 
afmetingenhoogte 109 cm 
breedte 82 cm 
 
startdatum1858 
einddatum1858 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.