Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Documenten van mevrouw Pierson ter voorbereiding van de Luxury Cruise to the Mediterranean met het s.s. 'Statendam' (III...

titelDocumenten van mevrouw Pierson ter voorbereiding van de Luxury Cruise to the Mediterranean met het s.s. 'Statendam' (III) in 1935 
inventarisnummerH3448 
collectiebedrijfsgebonden documentatie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijving1 Vereischte pasvisa voor deelnemers van Nederlandsche nationaliteit aan de Middellandsche zeereis van stoomschip 'Statendam' -1935.-. Overzicht van de havens die tijdens de zeereis over de Middellandse zee worden aangedaan. Het overzicht is gedateerd op 6 december 1934. Per haven is aangegeven of er al dan niet een visum nodig is. Wanneer een visum vereist is wordt er aangegeven waar en tegen welke prijs dit visum kan worden aangeschaft. Voor Gibraltar, Malta en Haifa is een Engels visum vereist. Voor Beyrouth een Frans visum, voor Istanboel een Turks en voor Kotor en Dubrovnik een Joegoslavisch. Voor de havens van Madeira, Cadiz, Malaga, Palma, Tanger, Algiers, Cannes, Rhodes, Venetië, Messina, Napels, Athene, Corfu en Monaco is geen visum nodig. De adressen en openingstijdens van de verschillende consulaten zijn ook weergegeven in het overzicht.
2. First class rates of standard shore excursions oparated under the direction of the American Express Company in connection with the mediterranean cruise of s.s 'Statendam - 1935. Overzicht van de prijzen van de excursies aan wal tijdens de cruise over de Middellandse Zee van de 'Statendam' in 1935. De prijzen zijn in Amerikaanse Dollars en varieren van gratis tot 148 dollar, het totaal van alle excuries is 321 dollar. Onderaan staat: If these shore excursions are purchased collectively the total price will be $310.- only. Als voetnoot staat er: "A 5% rebate is allowed to the passenger who buys, as a group, 5 of the Standard Shore Excursions available from Malta to Naples (inclusive), provided two of the five selected are the Port Said - Cairo and the Haifa-Jerusalem Standard Shore Excurtions".
3. Brief op twee bladen van de Holland Amerika Lijn geadreseerd aan mevrouw N.G. Pierson uit Nijmegen. In de brief worden de excursies naar Malta, Port Said - Cairo, Haifa-Jeruzalem, Istanbul, Athene, Venetië en Messina-Taormina die mevrouw Pierson heeft aangevraagd door de HAL bevestigd. In overeenkomst met de voetnoot in het overzicht van de excutsies, zie H3448_2, gaat er 5% van de totaalprijs af. Het verzoek van mevrouw Pierson om ook deel te nemen aan de excursie naar Sorrento en Amalfi kan niet worden ingewilligd omdat deze excursies enkel voor passagiers van de Toeristen Klasse beschikbaar zijn en niet voor passagiers van de Eerste Klasse, zoals mevrouw Pierson.
4. Interport tariff (first class) S.S. 'Statendam' Luxury cruise to the Mediterranean- 1935. Overzicht van passagetarieven van Cannes naar verschillende havens die tijdens de cruise worden aangedaan. Met potlood zijn aantekeningen en een rekensom aangebracht. Bij de som is bij een aantal bedragen een toelichting gegeven. De post van excursies komt overeen met de totaalprijs van de excusies van mevrouw Pierson, zie H3448_3.
Objecten uit de collectie Van Tuikwerd over de ‘Statendam’ (III). 
afmetingenhoogte 33.0 cm 
breedte 21.0 cm 
 
startdatum1934-12-061935-01-141935 
einddatum1934-12-061935-01-141935 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.