Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Amusementslijsten van het m.s. Willem Ruys'

titelAmusementslijsten van het m.s. Willem Ruys' 
inventarisnummerH2154 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamWillem Ruys 
omschrijvingVerzameling amusementslijsten samengesteld door Will Chr. H. van Zutphen als recreatie- en sportleider aan boord van het m.s. 'Willem Ruys'. Amusementslijsten lopen vanaf de 3de thuisreis (1948) tot en met de 63ste reis (1963). De eerste lijsten zijn zelf getypt, de latere zijn geformaliseerd. Ze bevatten gegevens over de muziek, de gezelschapspelen, de pillow fights etc. Soms is er extra informatie toegevoegd, zoals 'sterfgeval', 'storm'.
Programma padvinders samengesteld door W. Chr. H. van Zutphen, recreatie- en sportleider aan boord van het m.s. 'Willem Ruys' (23ste uitreis, 1951). Onder de Engelse passagiers bevonden zich 105 padvinders met als bestemming Colombo.
Programma verloting van een schilderij, vervaardigd door P. Kosters, gezagvoerder KPM, als passagier aan boord van het m.s. 'Willem Ruys' ten bate van het Reddingsfonds / Prinses Margrietfonds
Programma Protestantse Dienst en Rooms-katholieke mis tijdens Goede Vrijdag en Pasen aan boord van het ms.s 'Willem Ruys' (in Engels en Nederlands) aan boord van het ms. 'Willem Ruys'
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Irene aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 5 augustus 1949,
Programma ter gelegenheid van de nationale feestdag aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 5 mei 1949
Programma ter gelegenheid van het 12 1/2 huwelijksfeest van H.M. koningin Juliana en Z.K.H. Prins Bernard, aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 7 juli 1949
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Margriet aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 19 januari 1950 (Nederlandse en Engelse editie)
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Marijke aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 18 februari 1951
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Beatrix aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 31 januari 1952 (Engelse en Nederlandse editie)
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Margriet aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 19 januari 1954 (Nederlandse en Engelse editie)
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Beatrix aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 31 januari 1956 (Engelse en Nederlandse editie)
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Beatrix aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 31 januari 1954 (Engelse en Nederlandse editie)
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van H.M. koningin Juliana aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 30 april 1951 (Engelse en Nederlandse editie) (koninginnedag)
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van H.M. koningin Juliana aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 30 april 1958 (Engelse en Nederlandse editie) (koninginnedag)
Programma nationale herdenking en nationale feestdag aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 4-5 mei 1953 (Nederlandse en Engelse tekst)
Programma ter gelegenheid van de verjaardag van Sint Nicolaas aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 1955
Programma nationale herdenking en nationale feestdag aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 3 mei 1958 (Nederlandse en Engelse tekst). Ook gebruikt voor de nationale herdenking van 4 mei 1959 (cijfers in rood aangegeven)
Mededeling betreffende kranslegging voor de gevallenen ter zee tijdens de Tweede Wereldoorlog en een collecte aan boord van het ms. 'Willem Ruys', 1948
Prentbriefkaart van het ms. '; Willem Ruys'met achterop door W. Chr. H. van Zutphen, receratieleider aan boord, van memorabele dagen (opvallend St Patrick en St Andrews) 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.