Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Onderzoeksdossier inzake het kapseizen van het ertstankschip 'Jacob Verolme' ten gevolge van een explosie in een ladingt...

titelOnderzoeksdossier inzake het kapseizen van het ertstankschip 'Jacob Verolme' ten gevolge van een explosie in een ladingtank (1967). 
inventarisnummerH1114 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamJacob Verolme 
omschrijvingDossier met stukken inzake het kapseizen van het ertstankschip 'Jacob Verolme' ten gevolge van een explosie in één van de ladingtanks. De ramp vond plaats tijdens de reis op de Atlantische Oceaan en wel op 22 januari 1967. Het dossier bevat ondermeer de uitspraak van de Raad voor de Scheepvaart, gedaan op 16 november 1967, diverse verklaringen van ooggetuigen, enkele beschikkingen en vele correspondentie stukken van diverse partijen. Daarnaast zijn in het dossier ook diverse krantenknipsels aanwezig. Na pogingen het gekapseisde schip drijvende te houden is uiteindelijk besloten het schip tot zinken te brengen. De 4e machinist heeft bij het ongeval het leven verloren; alle overige 41 opvarenden konden worden gered. 
startdatum1967-11-16 

Commentaar van bezoekers

Henk Schall | 2017-07-29 | 11:07:33 Heb ca 17 mnd op de Jacob gevaren. Werden op moment van het ongeluk, gemanaged door een Griekse mij, The Canadian Foreign Steam Ship Compagnie. Wij, de officieren op het Schip, hadden een ander naam voor deze club, nl The Canadian Fucking Steam Shit compagnie. Moesten eigenlijk naar dok voor allerlei , noodzakelijke reparaties, oa de heating coils , waardoor het ongeluk is gebeurd. We werden gedwongen om eea middels een zg contenu Servey eea op te lossen .dwz tijdens de vaart. De directie noemden dar costcutting. Ben direct gestopt met de koopvaardij en heb een functie aan de wal genomen.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.