Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Translaat van schriftelijk Keizerlijk order door Weledele Agtbaar Heer Tsoetsoei Idsoeminosami Sama in 't Gouvernament z...

titelTranslaat van schriftelijk Keizerlijk order door Weledele Agtbaar Heer Tsoetsoei Idsoeminosami Sama in 't Gouvernament zijn Edel zelfs aan 't opperhoofd afgeleverd. 
inventarisnummerWAE483 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerBlomhoff, Jan Cock 
omschrijving'Eisch van Koopmanschappen voor 't Jaar 1821 ... Japan ten Kantore Nangazacky 6 December 1820. Het opperhoofd vande Nederlandsche Handel van Japan J. Cock Blomhoff'. Opschrift en ondertekening op 4 bladzijden achter gebonden de lijst van de geschenken. geëist door de keizer, enkele hofdignitarissen en door verschillende autoriteiten te Dejima, Nagasaki voor 1821; vertaald door het College van Tolken te Nagasaki en door 12 tolken ondertekend en gestempeld; 50 bladzijden Japans papier in omslag gevoerd met brokaat. Cat. Ldz 191. Translaat van een schriftelijk Keizerlijk order ... Den 13 Fatiguats Ao 1820....' 5 bladzijden hierna gespecificeerd. De gevraagde geschenken bestaan voornamelijk uit medicinale planten en kruiden, stoffen (bij sommige zijn monsters toegevoegd), horloges en brillen; ook twee stuks geschut met toebehoren en een hartbeest; opmerkelijk is de bestelling van Foekfoeda zeurojemon van een 'pornografisch horloge'. In het stuk van Cock Blomhoff vermeldt deze dat niet steeds aan alle eisen voldaan zal kunnen worden; bij de bestellingen staan dan ook in rood aanmerkingen en verminderingen.
Achterin enkele monsters van textiel. Het geheel is gebonden en gevat in een Japanse band van textiel. 
startdatum1820-12-06 
einddatum1820-12-06 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.