Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Journalen gehouden aan boord van de Westindiëvaarders 'Brandenbuerg', 'Breckkensteijn' en 'Genoveva Maria'.

titelJournalen gehouden aan boord van de Westindiëvaarders 'Brandenbuerg', 'Breckkensteijn' en 'Genoveva Maria'. 
inventarisnummerWAE190 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingVier journalen gehouden aan boord van de 'Brandenbuerg' (of 'Brandenburg'), 'Breckensteijn' en de 'Genoveva Maria', schepen van de West-Indische Compagnie.
'Jornaal van het schip Brandenbuerg / Gevoert door Capt. fransoijs Block / gemondteert met 14 stukken en 60 koppen / uytgevaren voor wel ED:L geoctrede "/ westiendesche Companje van Zeeland / gedistineert na de Cust van afrika / en Amerika den 18 Junij 1729 onder het / geleijde van den almogent den God." Reis van het WIC-schip 'Brandenburg' onder kapitein François Block van Vlissingen naar Elmina, langs Kaap Monte, de 'Greijn kust', de 'Goudt kust' en eindigend bij Elmina, 18 juni 1729 - 8 september 1729. 33 bladzijden folio.
'Jornaal van de breckkensteijn Gevoert door Capt. pieter de Roo ... ten dienst voor de wel E.D.L. geoctrede westiendesche Companje op de kust van afrika en Amerika ...', op de West-kust van Afrika, 9 september 1729 - 4 december 1729. 32 blz. folio.
'Jornaal van het Schip brandenbuerg ...', op de West-kust van Afrika, naar Suriname en naar Nederland, 4 december 1729 - 19 september 1729. 114 vel folio.
'Jornaal van het schip De Genoveva Maria Gevoert door Captein Reinnier van hier Schot ... uyt Gevaren voor de E.D.L. agbare Eeren de heeren Arrenhout steenaar en Cornelis Rademaeker tot middelb. in Zeelandt gedistineert Na de kust van afrika en Amerika..', van Zeeland naar de Westkust van Afrika en terug, 2 juni 1731 - 13 mei 1733. 188 bladzijden folio. 
startdatum1729-06-18 
einddatum1733-05-13 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.