Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Fotoalbum met zwart/wit foto's van de heer A. (Aart) van Leeuwen, hoofdwerktuigkundige bij de Holland Amerika Lijn (HAL)

titelFotoalbum met zwart/wit foto's van de heer A. (Aart) van Leeuwen, hoofdwerktuigkundige bij de Holland Amerika Lijn (HAL) 
inventarisnummerFS12655 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingFotoalbum met zwart/wit foto's van de heer A. (Aart) van Leeuwen, hoofdwerktuigkundige bij de Holland Amerika Lijn (HAL) in de periode 1915 - 1948. Het album bevat 158 foto's en prentbriefkaarten van verschillend formaat, meest 8 x 13 cm. De foto's tonen ondermeer: - s.s. 'Grootendyk'voor de kant in Tacoma en aan de kade te Vancouver - s.s. Edam op volle zee, gezien aan stuurboordzijde - Hotel Frontinac te Quebec. - De doortocht door het Panama kanaal met o.a. de Culebra Cut en het sluizencomplex bij Balboa. - Het landschap rond de Columbia river. - Bellingham - Uitgebreide series foto's van Seattle en omgeving, San Franciso, Alemeda en de Purget Sound. - Een wrak, midden in de Sacramento River - uitstapjes in burger. - Een serie prentbriefkaarten van sites rond de Columbia River. - Een uitstapje met de dames in Washington - Foto's van de officieren van het s.s. 'Moerdijk' - De heer van Leeuwen in burger én in uniform - Woudreuzen (Sequoia's) in Californië. - Zelfportretten in de machinekamer van een motorschip - Heren in badpak aan het strand en bij een strandhuisje - Foto's van de 'Waaldyk' met ondermeer het slachten en schoonwassen van een varken. - Tjilatjap, met de vertrekkende 'Waaldijk' - De 'Waaldijk' bij Massluis - De 'Beemsterdyk' vanaf de citadel van Halifax. - Het havenfront van New York, met Empire State Building en het s.s. Majestic. - De 'Veendijk' op de rede van Samarang - Enkele portretten van de heer A. van Leeuwen, zowel in burger, als in uniform en groepsportretten met collega-officieren en enkele dames. - het Franse passagiersschip 'Normandie' met enkele zeilboten voor een kust. - Een prentbriefkaart van het s.s. 'Volendam'(I), voor de kant in een onbekende haven. 
startdatum1911 
einddatum1947 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.