Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Diverse beelden scheepswerf De Merwede.

titelDiverse beelden scheepswerf De Merwede. 
inventarisnummerFS12636 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerFoto van Reeuwijk;  Schaart fotografie;  Herbert Degens fotografie 
scheepsnaamStraat Chatham[scheepsnaam] 
omschrijvingAcht (8) zwart-wit en twee (2) kleurenfoto's in diverse beeldformaten, voorstellend diverse beelden met betrekking tot scheepswerf De Merwede te Hardinxveld- Giessendam. 01-03 - Drie (3) foto's geven een beeld van een geanimeerd gesprek tussen heren en dames tijdens het diner naar aanleiding van de doop en tewaterlating van het motorvrachtschip ms 'Straat Chatham'. In beeld tevens de genodigde heer C. Verolme en de werfdirecteur C. Hoenderkamp. Het schip werd gebouwd in 1962 onder bouwnummer 550; de hoofdmotor werd geleverd door Machinefabriek en Scheepswerf P. Smit Jr. N.V. te Rotterdam. Dit verklaard de aanwezigheid van de heer C.Verolme in het gezelschap. 04-08 - Diverse momenten in het wegnemen van een brugdeel van de Baanhoekspoorbrug voor de passage van het motorvrachtschip ms 'Straat Chatham'. Het schip passeert de brug, gesleept door onder meer de motorsleepboot ms 'Afrika'. Het brugdeel wordt weggenomen door een stoombok, onder assistentie van de stoomsleepboot 'En Avant XXI'. 09 - Zicht op een stand van scheepswerf De Merwede op een scheepvaartbeurs. Scheepsmodellen van het motorpassagiersschip ms 'Prinsendam' en een zeesleper staan opgesteld in de stand. De foto is gelijmd op zwart karton; de achterzijde bevat een kaartje van de fotograaf en een sticker. 10 - Zicht op een gemengd gezelschap genodigden, aanwezig tijdens de doop en tewaterlating van een schip op de nieuwbouwhelling van scheepswerf De Merwede. H.M. Koningin Juliana wordt begeleidt door werfdirecteur H.J. Schlömann bij het gebruik van de doopfles met champagne. Het is niet duidelijk om welk schip het hier gaat; ook de datering is niet bekend. De foto is gelijmd op een kunststof ondergrond en is enigszins verkleurd. De achterzijde bevat het stempel van de fotograaf. 
afmetingenhoogte 30.0 cm 
breedte 39.5 cm 
hoogte 29.0 cm 
breedte 39.0 cm 
hoogte 20.0 cm 
breedte 25.5 cm 
hoogte 18.0 cm 
breedte 23.5 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2018-02-22 | 08:27:26@Bob Vink Tzn.: Veel dank voor uw aanvullende informatie!
Bob Vink Tzn. | 2018-02-20 | 18:59:22Onder Schlömann zijn twee schepen gedoopt en te water gelaten door 1) koningin Juliana en 2) prinses Juliana. ad 1): bouwnr. 610 "Smit Rotterdam" (zeesleper Smit) op 6/12/74. Helling in de open lucht. Let evt. op St. Nicolaas op voorplecht. ad2): bouwnr. 637 "Prinses Juliana" (veerboot PSD) op 5/9/85. Helling inmiddels overdekt. Zo moeten voor u de vragen beantwoord zijn. Met vriendelijke groet, B. Vink Tzn. Leiden   
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.