Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Scheepswerf De Merwede; sectiebouw en schepen.

titelScheepswerf De Merwede; sectiebouw en schepen. 
inventarisnummerFS12455 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerPhoto Sea Sky Martin;  Waterweg Photos;  Audio Visuele Dienst KM;  Schaart fotografie;  Dick van Beurden;  Fotostudio Wim Tholenaars;  De Merwede;  Zanen Verstoep;  Aerophoto- Schiphol B.V. 
scheepsnaamEpship 1[scheepsnaam]Lelystad[scheepsnaam]Tydeman[scheepsnaam]Nauticas Mexico[scheepsnaam]Taurus[scheepsnaam]Smit-Lloyd 122[scheepsnaam]Oranje[scheepsnaam]Prinses Juliana[scheepsnaam]Prinsendam[scheepsnaam] 
trefwoordenfoto 
omschrijving29 kleuren en zwart-wit foto's in diverse beeldformaten, voorstellend enkele beelden van de productie van secties op de overdekte helling en in de scheepsbouwloods, alsmede diverse foto's van schepen in bovenaanzicht gezien tijdens de proefvaart. Het betreft hier de volgende schepen en/of vaartuigen: Testen van de kraanponton 'Epship I', gebouwd onder bouwnummer 641 in 1986 voor de haven van Vlissingen. Proefvaart sleephopperzuiger 'Lelystad', gebouwd onder bouwnummer 638 in 1985. Gezien in een bovenaanzicht op bakboordzijde. Diverse foto's voorstellend het oceanografisch onderzoeksschip 'Tydeman' ('A 906'), gebouwd onder bouwnummer 612 in 1974. Op de nieuwbouwhelling in achter-zijaanzicht. Het plaatsen van de brug en accommodatie op het schip aan de afbouwkade. Bovenaanzicht op het schip tijdens de afbouwperiode. Proefvaart in boven- en zijaanzicht op bakboordzijde. Het opleidingsvrachtschip 'Nauticas Mexico', gebouwd onder bouwnummer 628 in 1979 op weg voor de proefvaart. Cutterzuiger 'Taurus', gebouwd onder bouwnummer 630 in 1981 Tijdens haar proefvaart gezien van alle kanten. Het bevoorradingsschip 'Smit-Lloyd 122' gebouwd onder bouwnummer 631 in 1982 op de reparatiehelling voor afwerking. De cutterzuiger 'Oranje', gebouwd onder bouwnummer 617 in 1976, gezien in een voor-zijaanzicht op bakboordzijde tidens de proefvaart. Zicht op waaierpompen in een pompruim van een sleephopperzuiger. Vooraanzicht op de veerboot 'Prinses Juliana' tijdens de tewaterlating van de overdekte helling in 1985. Het schip werd gebouwd onder bouwnummer 637. ms 'Prinsendam' op de aanbouwhelling. Bouwnummer 606, datering omstreeks 1970. Voorts een gezelschap heren, waaronder de werfdirecteur dhr. A.J. Houweling (met baard) tijdens een kiellegging voor een niet bij scheepsnaam bekend vaartuig omstreeks 1995. Een groep personen, gestoken in Volendammer kostuums me, geheel links dhr. A.J. Houweling. De aanleiding voor deze verkleedpartij is niet bekend. 
startdatum1974 
einddatum2000 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.