Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Registratiefoto van het scheepsmodel van een Chinees politievaartuig van de Yangtserivier (kuatze chu'an) uit de collect...

titelRegistratiefoto van het scheepsmodel van een Chinees politievaartuig van de Yangtserivier (kuatze chu'an) uit de collectie van het Museum voor Land- en Volkenkunde en Maritiem Museum "Prins Hendrik" te Rotterdam (inventarisnummer M10640) 
inventarisnummerF86992 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerMaritiem Museum "Prins Hendrik" 
omschrijvingFoto gemaakt in en door het Museum voor Land- en Volkenkunde en Maritiem Museum "Prins Hendrik" te Rotterdam (vermoedelijk zoals gevestigd aan de Willemskade) ten behoeve van de beeldregistratie van dit scheepsmodel van een gewapend Chinees politievaartuig, gebruikt op de Yangtserivier (inventarisnummer M10640). Schip met een mast met razeil en met op het voorschip een kanon en met op het achterschip een paviljoen of tent. Dit model is in 1925 met nog drie andere modellen in opdracht van het Maritiem Museum door een onbekende bouwer in Ichang gebouwd na bemiddeling door Ivar Arthur Donnelly en O.S. Sternvall, deskundigen op gebied van oude Chinese schepen. 
afmetingenhoogte 16.2 cm 
breedte 12.2 cm 
 
startdatum1925 
einddatum1930 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.