Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


prentbriefkaarten en foto's van vracht- en werkschepen varend in de rederijen Stoomboot Maatschappij Hillegersberg en de...

titelprentbriefkaarten en foto's van vracht- en werkschepen varend in de rederijen Stoomboot Maatschappij Hillegersberg en de Nederlandse Mij. voor de Walvisvaart.  
inventarisnummerFS5416 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerSkyfotos;  Kramer, C.;  Zwan, B.D. van der;  Job, W.;  Aerofoto K.L.M. Schiphol 
scheepsnaamLarenbergIttersumWillem Barendsz (1)Willem Barendsz (2)BloemendaelInga Vinke[scheepsnaam]René W Vinke 
trefwoordenprentbriefkaart,  foto 
omschrijvingTwee schepen van de Stoomboot Mij. Hillegersberg: 1, stoomvrachtschip ss 'Larenberg', varend nabij Hoek van Holland op de Nieuwe Waterweg, zicht op bakboordzijde. 2, motorvrachtschip ms 'Ittersum', varend op volle zee, gezien in een bovenaanzicht op bakboordzijde. Diverse werkschepen varend voor de Nederlandse Mij. voor de Walvisvaart: 3, het walvismoederschip ms 'Willem Barendsz' (I), vóór anker in de Amsterdamse haven, gezien op bakboordzijde. 4, ms 'Willem Barendsz' (I) in de zeesluis te IJmuiden, gezien in een vóóraanzicht op stuurboord. 5, ms 'Willem Barendsz' (I), gemeerd op de boeien op het IJ te Amsterdam, gezien in een bovenaanzicht op bakboordzijde. 6, ms 'Willem Barendsz' (I), drijvend in de Amsterdamse haven. 7, ms 'Willem Barendsz' (I), gezicht op het IJ te Amsterdam in een achteraanzicht. 8, ms 'Willem Barendsz' (I), drijvend gezien nabij Kaapstad op bakboordzijde. 9, ms 'Bloemendael' - ex 'Willem Barendsz' (I) - in een dok te Amsterdam-Noord. 10, ms 'Bloemendael' aan de kade te Amsterdam (ADM) (?). 11, ms 'Willem Barendsz' (I) omstreeks 1950 op de walvisvaart. 12, dek en mastaanzicht op het walvismoederschip ms 'Willem Barendsz' (I). 13, ms 'Willem Barendsz' (II) gemeerd op de boeien in de haven van Rotterdam 14, ms 'Willem Barendsz' (II), varend op een rivier, gezien op stuurboordzijde. 15, Nederlandse walvisjagers in de haven van Kaapstad. 16, Diverse Nederlandse walvisjagers aan de kade te Kaapstad. 17, de walvisjager ms 'Inga Vinke AM 8' varend op een rivier en gezien op bakboordzijde. 18, de walvisjager ms 'René W Vinke AM 7' varend op zee, gezien in een boven- vooraanzicht op stuurboord. 
startdatum1915 
einddatum1961 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.