Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Foto's van Koninklijke Nedlloyd van medewerkers, schepen en activiteiten, die gebruikt zijn als illustraties voor het in...

titelFoto's van Koninklijke Nedlloyd van medewerkers, schepen en activiteiten, die gebruikt zijn als illustraties voor het in 2002 verschenen boek "De kunst van het handeldrijven. Art inspired by the sea" 
inventarisnummerFS9970 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerWind, Ben 
omschrijvingLosse en verscheidene series kleurenfoto's die door Uitgeverij Unipers zijn gebruikt voor de gezamenlijk met Koninklijke Nedlloyd in 2002 uitgegeven tweetalige boek (320 pagina's) DE KUNST VAN HET HANDELDRIJVEN. ART INSPIRED BY THE SEA. 4 EEUWEN MARITIEME VERBEELDING. 4 CENTURIES OF MARITIME ART. Betreft onder meer: 1. serie van 8 foto's met een Boeing 747 vrachtvliegtuig, lading (tijgertjes, bloemen, rhib-boten) en personeel van Martinair; 2. serie van 7 foto's van het aankomen bij de Nieuwe Waterweg en afmeren van het enorme containerschip m.s. 'P&O Nedlloyd Houtman' aan de Wilhelminakade te Rotterdam (enkele Ben Wind Fotografie); 3. idem van 10 van een feestelijke gelegenheid bij een containerterminal in het verre oosten (interieurs en feestterrein; Fotografie Ben Wind); 4. 2 foto's van het binnenvaartcontainerschip m.s. 'ZKH de prins van Oranje Willem Alexander' beladen met Nedlloydcontainers, afgemeerd aan een ponton aan de Boompjes met het KPN-gebouw en de Erasmusbrug op de achtergrond (Ben Wind Fotografie). Achterop staat dat de foto's zijn genomen ter gelegenheid van de doop van het schip op 2 februari 2002, de trouwdag van prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Op een van de foto's is de constructie zichtbaar waarmee een champagnefles tegen de romp van het schip is geslagen; 5. 10 losse foto's van Nedlloyd schepen op zee, in het verre oosten, in Sydney en bij ECT (o.a. Fotografie Ben Wind); 6. 5 foto's van Fotobureau Ben Wind: a. een 4-assige containerwagon beladen met een 20 voet en een 40 voet P&O Nedlloyd container, b. van een groot containerschip van Hyundai bij het opvaren van de Nieuwe Waterweg, c. en d. de drijvende bok 'Matador 3' van Bonn-Mees hijst een gecontaineriseerde transformator aan of van boord bij containerschip m.s. 'P&O Nedlloyd Kobe', e. kopstukken van Nedlloyd en Railned tonen een ingelijst Veiligheidsattest van Railned. 
afmetingenhoogte 29.8 cm 
breedte 23.6 cm 
 
startdatum2000 
einddatum2000 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.