Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Serie scheepsportretten van zandzuigers en patrouillevaartuigen

titelSerie scheepsportretten van zandzuigers en patrouillevaartuigen 
inventarisnummerFS8595 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerFotografie Tom Kroeze[bedrijfsnaam];  Boonstra, Fotobedrijf Piet;  Foto-technisch Atelier F.H. van Dijk[bedrijfsnaam];  Bouter, Foto Hein de 
scheepsnaamGritwoodSandcrouxModeratorGlen HafooInstow 
trefwoordenfoto,  prentbriefkaart 
omschrijvingDe serie scheepsportretten bestaat uit afbeeldingen van de zandzuigers 'Gritwood', 'Moderator', 'Glen Hafoo' en 'Sandcroux'. Daarnaast zijn er afbeeldingen van de tewaterlating via een dwarshelling van de zandzuiger 'Instow' en van het proefzuigen. Tevens is er een afbeelding van acht patrouillevaartuigen in convooi, het beproeven van een scheepsmodel in het Nederlands Scheepsbouwkundig Proefstation in Wageningen, een onbewerkt houten scheepsmodel en een detailopname van een machinekamer. 

Commentaar van bezoekers

Frank Soetermeer | 2007-04-16 | 20:58:29De foto's van de Instow, Gritwood, Moderator, Glen Hafod (niet 'Hafoo') en Sand Grouse (niet 'Sandcroux') zijn alle afkomstig van Bureau voor Scheepsbouw J.H. Groenendijk & M.C.J. Soetermeer, Rotterdam, dat deze schepen heeft ontworpen. Dat geldt ook voor de foto van het beproeven van een scheepsmodel.
Frank Soetermeer | 2007-04-16 | 20:58:28De foto's van de Instow, Gritwood, Moderator, Glen Hafod (niet 'Hafoo') en Sand Grouse (niet 'Sandcroux') zijn alle afkomstig van Bureau voor Scheepsbouw J.H. Groenendijk & M.C.J. Soetermeer, Rotterdam, dat deze schepen heeft ontworpen. Dat geldt ook voor de foto van het beproeven van een scheepsmodel.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.