Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Serie prentbriefkaarten van Papendrecht met onder meer de Scheepswerf v.h. Wed. A. van Duijvendijk, personeel van de Sch...

titelSerie prentbriefkaarten van Papendrecht met onder meer de Scheepswerf v.h. Wed. A. van Duijvendijk, personeel van de Scheepswerf, een krantenartikel over en sinterklaasgedichten van de familie van Duyvendijk. 
inventarisnummerFS4470 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerTollens, H.J., C.H.Zn.[bedrijfsnaam];  Brugman, Gideon M.[persoonsnaam] 
omschrijvingSerie van 13 prentbriefkaarten met diverse afbeeldingen van Papendrecht, onder meer van de Scheepswerf v.h. Wed. A. van Duyvendijk en het Papendrechtse Veer. Daarnaast is een foto op karton van het personeel van de Scheepswerf van Duyvendijk met links vooraan H. van Duyvendijk Hzn., van een tewaterlating en van twee mannen op een houten stellage. Eén foto toont een groep mannen en vrouwen met een bord, waarop vermeld: 'Inbouwploeg Hadt je me maar!' Tevens is er een gekopieerd krantenartikel over de sleepboot 'Avontuur', gebouwd bij de Scheepswerf van Duyvendijk, een artikel uit de 'Schuttevaer' van 14 december 1918 over het 25-jarig jubileum van de Heer H. van Duyvendijk Hz. en er zijn een aantal op briefpapier van de Naaml. Venn. Scheepswerf voorheen Wed. A. van Duyvendijk geschreven sinterklaasgedichten uit 1918. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.