Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Briefkaartserie van de passagiersschepen 'Mauretania', 'Queen Mary', 'Queen Elizabeth', 'Statendam' en de 'Nieuw Amsterd...

titelBriefkaartserie van de passagiersschepen 'Mauretania', 'Queen Mary', 'Queen Elizabeth', 'Statendam' en de 'Nieuw Amsterdam' en een aantal in het buitenland gemaakte privé-opnamen. 
inventarisnummerFS4150 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingBriefkaartserie van passagiersschepen en een aantal in het buitenland gemaakte privé-opnamen. De briefkaartserie laat de 'Mauretania', de 'Queen Mary', de 'Queen Elizabeth, de 'Statendam' en de 'Nieuw Amsterdam' zien. Daarnaast is er een briefkaart met een afbeelding van Madison Square Garden Centre. Twee foto's zijn genomen bij de Drakensbergen in Zuid-Afrika, één bij een pyramide bij Suez en één van een passagiersschip op volle zee. Tevens zijn er twee foto's van een poserende officier aan boord van een schip. Op één foto staat op de achterkant s.s. 'Amsterdam' geschreven. Ook is er een kopie bijgesloten van een uitnodiging aan de Heer Peter M.van der Linden tot het bijwonen van een ontvangst door Koningin Beatrix en Prins Claus op 23 april 1982. Bij de schenking behoort een brief van drie velletjes, geschreven door P.M. van der Linden (inv.nr.H763) en een muurplaatje met de volgende tekst: 'Willen de scheepsgezellen zich onthouden van het urineren vanaf het potten en pannendek. Will members of the crew kindly refrain from urinating from the poop deck. Order van Kapitein Kooistra s.s. Nieuw Amsterdam Hollandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij Juni 1859' (inv.nr.M8028) 
startdatum1939 
einddatum1982 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.