Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Kaart der bevaarbare waterloopen van België, Nederland, Noord-Frankrijk, West-Duitschland en den Rijn ; met aanduiding v...

titelKaart der bevaarbare waterloopen van België, Nederland, Noord-Frankrijk, West-Duitschland en den Rijn ; met aanduiding van waterdiepten, bruggen, sluizen, ankergrond, afstanden, havens, enz. 
inventarisnummerK6184 
collectiecartografie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerSeghers, W. 
omschrijvingKaart van Noordwest Europa ten behoeve van de binnenvaart, uitgegeven door W. Seghers te Antwerpen. Vijfde uitgave 'vermeerderd en verbeterd'. De kaart is anders dan de 'derde verbeterde uitgave' (zie invnr K5946). Gegevens op de kaart over het 'Hunte-Ems-kanaal', de 'vaste bruggen over den Rijn in Nederland', 'Kanaal Wessem-Nederweerd' en het 'Juliana Kanaal' en een 'Verklaring' dat op deze kaart alleen vaarwegen zijn aangegeven voor schepen van minstens 100 ton. Van het Julianakanaal wordt gesteld 'Alles klaar in 1932'. Verder reclame op de kaart van 'A.P.C. Motorcarline' 'Boon Antwerpen scheepsuurwerken', 'The Mercure Tabak en Cigaren Antwerpen' en 'Scheepsbouwwerven Jos. Boel & Zonen. Op de achterzijde van de kaart een havenkaart van Antwerpen en één van Rotterdam. Verder geheel bedrukt met reclame's. Een daarvan van de tabaksfabriek Jos Pauwels in Antwerpen met een tekening door Seghers voorstellende het s.s. 'St Vincent' met daarvoor twee binnenvaartschepen, één genaamd 'Josp. Uw'. Een ander maakt reclame voor de vakbond 'Vereeniging der Eigenschippers' te Antwerpen De kaart bevindt zich in een omslag waarop een afbeelding van een binnenvaartschip gesleept door een stoomscheepje, getekend door W. Seghers. Op de achterzijde reclame voor een Kromhout motor en de 'Wereldtentoonstelling voor Koloniën, Zeevaart en Vlaamsche Kunst Antwerpen 1930. Bevatte ook 'Nuttige inlichtingen voor de binnenscheepvaart' en 'Wegwijzer van hansweerd naar Dordrecht en Rotterdam etc.' Behalve voorblad en achterblad (met havenkaart van Duisburg-Ruhrort) is deze uitgescheurd en ontbreekt. 
afmetingenhoogte 84 cm 
breedte 62 cm 
hoogte 22.5 cm 
breedte 17 cm 
 
startdatum1930 
einddatum1930 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.