Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Document betreffende het kapseizen en zinken van het vissersvaartuig 'Pieter Albert' WR6

titelDocument betreffende het kapseizen en zinken van het vissersvaartuig 'Pieter Albert' WR6 
inventarisnummerH1368 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamPieter Albert WR.6 
trefwoordenstaat van inlichting,  krant 
omschrijvingDocument betreffende het kapseizen en zinken van het vissersvaartuig 'Pieter Albert' WR.6, d.d. 01 mei 1964. De Raad voor de Scheepvaart besloot per 10 juli 1964 géén onderzoek naar deze scheepsramp in te stellen. Varend in de Texelstroom is het vaartuig omgeslagen en gezonken. Het dossier bevat: 1. Een Staat van inlichtingen van het motor visserijvaartuig (m.v.v.) 'Pieter Albert' WR.6. 2. De Texelse Courant van Dinsdag 05 mei 1964, waarin verslag wordt gedaan van de scheepsramp. 
startdatum1964-07-10 

Commentaar van bezoekers

Gert Lont | 2020-06-27 | 11:52:57Ik was aan boord toen het schip omsloeg. Op 11 januari 1967 is het schip varende vanuit de Duitse bocht naar Den Oever vermist. Mijn 2 bemanningsleden zijn nooit gevonden. Ook de positie van het schip is niet bekend. Mijn vader, die mij verving als schipper is maanden later op Amrum aangespoeld en op het kerkhof voor onbekende zeelieden begraven. Later hebben we hem opgehaald en herbegraven op Wieringen.Ik zag dit bericht nu. Is de vraag nog relevant?
Theo Zuurbier | 2011-12-29 | 16:17:55Hulp gevraagd !! Ik schilder in mijn vrijetijd zeegezichten. Nu ben ik tijdens een expositie aangesproken door een zus van 1 van de opvarenden van de WR6. Haar broer is zo vertelde ze me nooit meer gevonden. Dit verhaal houdt me bezig en ik zou graag een schilderij van dit schip willen maken. Is er iemand die me meer kan vertellen over het type schip of heeeft er iemand een afbeelding van dit schip? groet Theo Zuurbier
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.