Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Bronzen penning geslagen voor het 300 Jarig Bestaan der Naamlooze Vennootschap Groenhoedenveem Opgericht op 26 Maart 161...

titelBronzen penning geslagen voor het 300 Jarig Bestaan der Naamlooze Vennootschap Groenhoedenveem Opgericht op 26 Maart 1616 
inventarisnummerM9241A 
collectiebetaalmiddelen en waardestukken    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerBegeer, C.J. Firma 
trefwoordenpenning 
omschrijvingDe bronzen penning is geslagen voor het 300 jarig bestaan van de Naamloze Vennootschap Groenhodenveem, opgericht op 26 maart 1616. De penning is geslagen in 1916, 26 maart.
De bronzen gedenkpenning heeft aan de beeldzijde een afbeelding van een man (waarschijnlijk Hermes, hij heeft aan zijn enkels en aan zijn hoofd vleugels) staand op een schelp met om zijn schouders veren en aren. De schelp ligt op een pakket met daarop de trident en slangen. Aan weerszijden zeemonsters die een anker in hun bek hebben. De staarten van de monsters lopen langs de rand uit in de golven die zich boven de man sluiten. Achter de man zijn zakken en paketten te zien. Aan de keerzijde van de munt is in het midden tekst te zien over de reden waarom de penning geslagen is. Onder de tekst bevindt zich een hoorn des overvloeds. De rand is een krans. 
afmetingendiameter 6.5 cm 
hoogte 0.4 cm 
 
startdatum1916 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, Maritiem Museum Rotterdam | 2020-02-13 | 15:51:33@Herbert Veenstra: musea kunnen en mogen geen uitspraken doen over de marktwaarde van museale objecten. U kunt zich het beste wenden tot een in numismatiek gespecialiseerd veilinghuis, waarvan er enkele in Nederland actief zijn. De aan dergelijke veilinghuizen verbonden experts zijn in de regel tevens beëdigd taxateur.
Herbert Veenstra | 2020-02-10 | 13:18:33 Ik ben in het bezit van dezelfde penning maar dan in een massief zilveren uitvoering van 135 gram. Weet iemand wat hij waard is?
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.