Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Holland-Amerika passagierslijsten Eastbound 1933

titelHolland-Amerika passagierslijsten Eastbound 1933 
inventarisnummerDB9686 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerHolland-Amerika Lijn 
scheepsnaamStatendam (III) [scheepsnaam]Rotterdam (IV) [scheepsnaam]Volendam (I) [scheepsnaam]Veendam (I) [scheepsnaam]Delftdyk[scheepsnaam]Damsterdyk[scheepsnaam] 
omschrijvingBoekwerk met betrekking tot de Eastbound reizen met het s.s. 'Statendam' (III), s.s.'Volendam' (I), s.s. 'Veendam' (I), s.s. 'Rotterdam' (IV), het motorvrachtschip 'Delftdyk' en het motorvrachtschip 'Damsterdyk' in 1933 (tussen 5 januari en 23 december 1933). Het boekwerk bevat de passagierslijsten van alle gemaakte reizen naar de West Indies en de Caribische Archipel en naar Europa en het middellandse Zee gebied met Palestina en Egypte. De schepen voeren onder de Commodore's of kapiteins J.J. Bijl, Stamperius, C. de Korver, Barendse en J. van Dulken. Ook het samenwerkingsverband tussen de Holland-Amerika Lijn en touroperator National Tours komt in het boekwerk voor. Elke beschreven reis bevat een aantal memorandumbladen.
Object uit de collectie Van Tuikwerd over de 'Statendam' (III), over het jaar 1933.
Het passagiersschip 'Statendam' (III) werd gebouwd bij Harland & Wolff te Belfast en afgebouwd bij Wilton te Schiedam. Het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn voer vanaf 1929 op de trans-Atlantische dienst tussen Rotterdam en New York en maakte in totaal 97 reizen. In mei 1940 ging de 'Statendam' (III) verloren tijdens de eerste aanvallen op Rotterdam. 
startdatum1933 
einddatum1933 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.