Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Cabinelabel ten behoeve van het reizen met het stoompassagiersschip 'Statendam' (I) op 6 juli 1904

titelCabinelabel ten behoeve van het reizen met het stoompassagiersschip 'Statendam' (I) op 6 juli 1904 
inventarisnummerDB9571 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerHolland-America Line 
scheepsnaamStatendam (I) [scheepsnaam] 
omschrijvingAan twee zijden beschreven cabinelabel van de Holland Amerika Lijn voor de reis van New York naar Europa aan boord van het passagiersstoomschip 'Statendam' (I). De reis ving aan op 06 juli 1904; vertrek van Hoboken Pier te New Jersey. Er werd gevaren in een 1e klasse hut. De achterzijde van de label toont de naam van de passagier, Professor J van 't Hoff, wonende te Berlijn-Charlottenburg, Uhlandstrasse 2. (?) Het label toont aan de vóórzijde het handgeschreven, voor de reis bestemde schip met datum van afvaart.
Objecten uit de collectie Van Tuikwerd over de 'Statendam' (III), over het jaar 1936.
Het stoompassagiersschip 'Statendam' (III) werd gebouwd bij Harland & Wolff in Belfast en afgebouwd bij Wilton in Schiedam. Het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn voer vanaf 1929 op de trans-Atlantische dienst tussen Rotterdam en New York en maakte in totaal 97 reizen. In mei 1940 ging de 'Statendam' verloren tijdens de eerste aanvallen op Rotterdam.
Het stoompassagiersschip 'Statendam' (I) werd gebouwd in 1898 bij scheepswerf Harland & Wolff te Belfast onder bouwnummer 320 voor rekening van rederij Holland-Amerika Lijn te Rotterdam. In 1911 werd het schip, na een geslaagde cruise, verkocht aan rederij The Allan Line Ltd te Glasgow en herdoopt in 'Scotian'. 
startdatum1904 
einddatum1904 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.