Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Ommenbode

titelOmmenbode 
inventarisnummerDB8794 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamVolendam[scheepsnaam] 
omschrijvingBoordkrant "Ommenbode", onofficieel orgaan van de vereeniging tot uitgeven van 'bodes', zoals scheepsbode, drankbode etc., echter met uitzondering van de officieele organen zoals: Bode voor het platte land, Kennemerbode, Kerkbode etc. Het blad dateert uit 1956-1957 en is bestemd voor de opvarenden van het m.s. 'Ommenkerk' van de Verenigde Nederlandse Scheepvaartmaatschappij (V.N.S.) Zeven van in totaal acht afleveringen. Het m.s. 'Ommenkerk' vertrok in november 1956 voor zijn eerste reis naar China en Japan. De reis duurde 6 maanden in verband met omvaren via de Kaap de Goede Hoop op de heen- en terugreis.
(1) , Januari-editie (1957), niet gepagineerd (12 pagina's). Gestencild. Met illustraties. Genummerd op de omslag "2" en de vermelding van de naam W.J. Klaren"
(2) Februari-editie (1957), niet gepagineerd (10 pagina's). Gestencild. Met illustraties. Genummerd op de omslag "3" en de vermelding "Ter gelegenheid van Keesje" met een afbeelding van een ooieveaar die met zijn snavel een kind in zijn luier vasthoudt (Keesje is de gezagvoerder van de 'Ommenkerk' die een kleinkind heeft gekregen)
(3) Niet gedateerd (1957), niet gepagineerd (12 pagina's). Gestencild. Met illustraties. Genummerd op de omslag "4"
(4) Niet gedateerd (1957), niet gepagineerd (10 pagina's). Gestencild. Met illustraties. Genummerd op de omslag "5" en aan binnenzijde de tekst "W.K."
(5) Niet gedateerd (1957), niet gepagineerd (10 pagina's). Gestencild. Met illustraties. Genummerd op de omslag "6"
(6) Niet gedateerd (1957), niet gepagineerd (10 pagina's). Gestencild. Met illustraties. Genummerd op de omslag "7". Op de omslag staat een officier van de V.N.S. met een kijker. In de twee glazen van de kijker is een kaart van Nederland afgebeeld.
(7) Gedateerd, niet gepagineerd (28 pagina's). Gestencild. Met illustraties. Genummerd op de omslag "8". Op de omslag is een Nederlands meisje afgebeeld met op de achtergrond een Nederlands landschap.
(8) Bulletin van de Oceaan Post (niet gedateerd, in Ommenbode, aflevering 8) 
afmetingenhoogte 33 cm 
breedte 20.4 cm 
 
startdatum1946 
einddatum1946 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.