Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Boordkrant De "Volendammer", 1945

titelBoordkrant De "Volendammer", 1945 
inventarisnummerDB7923 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamVolendam[scheepsnaam] 
omschrijvingBoordkrant "De Volendammer", Orgaan van de Sport- en Amusementsvereeniging "Volendam", opgericht 22 januari 1945. Het blad is bestemd voor de bemanning. Illustraties door iemand die signeert met "Westhoff"
(1) Eerste jaargang, eerste aflevering, februari 1945, gepagineerd 1-7. Gestencild. Tweetalig Nederlands en Engels, 'losse nummers 4 pence'. Op de omslag voorzijde een tekening van een vrouw tussen vier speelkaarten
(2) Eerste jaargang, [tweede aflevering], maart 1945, gepagineerd 1-18. "Maandschrift van de Sport Vereeniging Volendam". Gestencild. Tweetalig Nederlands en Engels, 'losse nummers 6 pence'. Beschermheer kapitein J.A. Liebau ; erelid hoofdwerktuigkundige J.J. Demand. Op de omslag voorzijde een tekening van een vrouw tussen vier speelkaarten
(3) Eerste jaargang, derde aflevering, april 1945, gepagineerd 1-8. "Maandschrift van de Sport Vereeniging Volendam". Gestencild. Tweetalig Nederlands en Engels, 'losse nummers 6 pence'. Beschermheer kapitein J.A. Liebau ; erelid hoofdwerktuigkundige J.J. Demand. Op de omslag voorzijde een tekening van een Volendammer met het s.s 'Volendam' op de achtergrond. Daaronder de tekst: "De Volendammer" Maandschrift voor opvarenden van het s.s. "Volendam" en gesigneerd "Westhoff"
(4) Eerste jaargang, vierde aflevering, mei 1945, gepagineerd 1-8. "Maandschrift van de Sport Vereeniging Volendam". Gestencild. Tweetalig Nederlands en Engels, 'losse nummers 6 pence'. Beschermheer kapitein J.A. Liebau ; erelid hoofdwerktuigkundige J.J. Demand. Op de omslag voorzijde een tekening van een Volendammer met het s.s 'Volendam' op de achtergrond. Daaronder de tekst: "De Volendammer" Maandschrift voor opvarenden van het s.s. "Volendam" en gesigneerd "Westhoff". Daaronder 5 mei 1945. Illustraties, ondermeer van Nederlandse huizen met de vlag uit, gesigneerd en gedateerd 5 mei 1945 Westhoff. Overlijdensbericht van de hofmeester Robert Sterne op 3 april 1945
(5) Eerste jaargang, vijfde aflevering, juni 1945, gepagineerd 1-12. "Maandschrift van de Sport Vereeniging Volendam". Gestencild. Tweetalig Nederlands en Engels, 'losse nummers 6 pence'. Op de omslag voorzijde een tekening van een Volendammer met het s.s 'Volendam' op de achtergrond. Daaronder de tekst: "De Volendammer" Maandschrift voor opvarenden van het s.s. "Volendam" en gesigneerd "Westhoff". Illustraties van ondermeer een patrijspoort met uitzicht op zee met in de hut een radio met de tekst "Geen Blackout meer en de radio speelt", gesigneerd "Westhoff"
(6) Eerste jaargang, zesde aflevering, juli 1945, gepagineerd 1-9 (maar bevat 14 pagina's. "Maandschrift van de Sport Vereeniging Volendam". Gestencild. Tweetalig Nederlands en Engels, 'losse nummers 6 pence'. Beschermheer kapitein P. Lagaay. Op de omslag voorzijde een tekening van een Volendammer met het s.s 'Volendam' op de achtergrond. Daaronder de tekst: "De Volendammer" Maandschrift voor opvarenden van het s.s. "Volendam" en gesigneerd "Westhoff". Illustraties van ondermeer het lichtschip 'Maas' met de tekst "Wanneer?", gesigneerd "Westhoff". Kapitein Lagaay is in Halifax aan boord gekomen.
(7) Eerste jaargang, zevende aflevering, juli 1945, gepagineerd 1-4 "Maandschrift van de Sport Vereeniging Volendam". Gestencild. Tweetalig Nederlands en Engels, 'losse nummers 6 pence'. Beschermheer kapitein P. Lagaay. Op de omslag voorzijde een tekening van een Volendammer met het s.s 'Volendam' op de achtergrond. Daaronder de tekst: "De Volendammer" Maandschrift voor opvarenden van het s.s. "Volendam" en gesigneerd "Westhoff". Daaronder de tekst "Naar Huis".
(8) Herinneringsnummer van 'De Volendammer" als herinnering aan ons eerste verblijf in Holland, na een afwezigheid van ruim vijf jaren. Aangeboden door de Sport Vereeniging "Volendam" Beschermheer P. Lagaay. Redactie W. Huisman W. Lunenburg. gepagineerd 1-10 (15 pagina's tekst) Op de extra omslag kaart van Nederland met daarin een 'Volendammer'en daaromheen de provinciewapens en daarboven het nationale wapen 'je Maintiendrai' Geheel boven de tekst Volendammers Na vijf jaren. Geheel onder Vrij Nederland. De illustratie is gesigneerd en gedateerd W. Lunenburg 10-'45. Op de omslag een Volendammer met op de achtergrond de 'Volendam' met daaronder de tekst: "De Volendammer" Maandschrift voor opvarenden van het s.s. "Volendam" en gesigneerd "Westhoff". Daaronder de tekst "Met de driekleur fier in top voeren we de Waterweg op, juichend klonk het van de kant vrij is 't volk van Nederland". Met illustraties van W. Lunenburg.
(9) Eerste jaargang, achtste aflevering, [december ] 1945, zonder paginanummers (12 p. tekst) Kerstnummer van "De Volendammer" "Maandschrift van de Sport Vereeniging Volendam". Gestencild. Grotendeels in het Nederlands, een enkel stukje in het Engels Beschermheer kapitein P. Lagaay. Op de extra omslag illustraties van Kerstversiering en tekst 'De Volendammer' 'Vroolijk Kerstfeest' en gedateerd en gesigneerd 12-'45 W. Lunenburg. Op de omslag voorzijde een tekening van een Volendammer met het s.s 'Volendam' op de achtergrond. Daaronder de tekst: "De Volendammer" Maandschrift voor opvarenden van het s.s. "Volendam" en gesigneerd "Westhoff". De illustraties in het blad zijn van W. Lunenburg. 
afmetingenhoogte 33 cm 
breedte 20.4 cm 
 
startdatum1945 
einddatum1945 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.