Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Enkele door de heer Adriaan Johannes Cornelis van Rietschoten bewaarde exemplaren van De Kroonvlag en Het Blauwe Boekje

titelEnkele door de heer Adriaan Johannes Cornelis van Rietschoten bewaarde exemplaren van De Kroonvlag en Het Blauwe Boekje 
inventarisnummerDB6843 
collectiebedrijfsdrukwerk    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKoninklijke Nederlandsche Stoomboot- Maatschappij N.V. 
omschrijvingDeze bladen behoren tot een omvangrijke schenking uit het bezit van de heer Adriaan (Ari) Johannes Cornelis van Rietschoten (1908-2000), bij leven onder andere directeur van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot-Maatschappij (KNSM). Betreft vier exemplaren van het bedrijfsblad De Kroonvlag van de KNSM, twee Extra Editie's van de Kroonvlag en een jubileumuitgave van het blad van De Kroonvaarders, Vereniging van Oud-KNSM-ers:
1. oktober 1958 met o.a. een artikel gewijd aan de ontmoeting van Koningin Juliana en Prins Bernhard met o.a. havenauthoriteiten en vakbonden in de ontvangsthal van de KNSM
2. december 1960 met een Spaans-Nederlands artikel over de 10-jarige samenwerking van de KNSM N.V. met de Colombiaanse rederij Flota Mercante Grancolombiana S.A.
3. januari-februari 1966 met een artikel over de doop van m.s. ‘Medon’ door mevrouw Hendrina Margaretha van Rietschoten-Huck Bout en over de ingebruikname van het nieuwe KNSM-etablissement te Rotterdam.
4 & 5. twee exemplaren Extra Editie van De Kroonvlag van 28 oktober 1966 betreffende het bezoek van Koningin Juliana aan het nieuwe KNSM-etablissement te Rotterdam.
6. januari 1963 met de Nieuwjaars- tevens zijn afscheidsreden van de heer J.P. Kruseman als directeur van de KNSM.
7. De Jubileum Uitgave 1979-1999 van Het Blauwe Boekje, blad van De Kroonvaarders, Vereniging van Oud-KNSM-ers. 
startdatum1958-10 
einddatum1999 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.