Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Verklaring betreffende de ondergang van het s.s. ' Slamat'

titelVerklaring betreffende de ondergang van het s.s. ' Slamat' 
inventarisnummerH3521 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamSlamat[scheepsnaam]Tweede Wereldoorlog 
omschrijving1) Verklaring van Petrus Johannes Jacobus Broos, matroos aan boord van het s.s. ' Slamat' van de Rotterdamsche Lloyd, betreffende de ondergang van de ' Slamat', afgelegd ten overstaan van Pierre Gredy, consul der Nederlanden te Port Said, 11 mei 1941, typoscript, p. 1-2
2) Verklaring van Petrus Johannes Jacobus Broos, matroos aan boord van het s.s. ' Slamat', betreffende de ondergang van het s.s. ' Slamat', afgelegd ten overstaan van de Nederlandse consul te Alexandrie, Dirk Gerhard Neeb, 11 mei 1941, typoscript, franstalig, 1 p.
3) Verklaring van Hendrik Rijnbergen, Johannes Marinus Trijsburg en Jasper de Jong, respectievelijk 2de officier, adjunct restaurateur en matroos aan boord van het s.s. ' Slamat' van de Rotterdamsche Lloyd, betreffende de ondergang van de ' Slamat', afgelegd ten overstaan van Pierre Gredy, consul der Nederlanden te Port Said op 12 mei 1941, met aanvullende verklaringen van de drie opvarenden, typoscript, p 1-4
4) 'Het verloren gaan van het s.s. ' Slamat' op 27 april 1941'. Doorslag van een artikel van een niet genoemde auteur, p. 3-7.
De genoemde bemanningsleden en vijf / zes bemanningsleden uit Goa overleefden de ramp. De verklaringen zijn in gedrukte vorm terug te vinden in: F. Luidinga, het scheepsjournaal van Tjalling Luidinga 1890-1941, p. 186-190; Onduidelijk is hoeveel niet-Nederlandse bemanningsleden het overleefden 4-6 zonder naam komen in de bronnen voor. 
afmetingenhoogte 33.5 cm 
breedte 22 cm 
 
startdatum1941 
einddatum1941 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.