Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Persoonlijke reisdocumenten van de heer en mevrouw M.A. Huybregts die in 1955 een reis maakten aan boord van de 'Willem ...

titelPersoonlijke reisdocumenten van de heer en mevrouw M.A. Huybregts die in 1955 een reis maakten aan boord van de 'Willem Ruys' van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd en in 1958 op de 'Victoria' van Lloyd Triestino. 
inventarisnummerH3510 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamWillem Ruys[scheepsnaam]Victoria[scheepsnaam] 
omschrijving1. Passagierslijst van de 42ste reis van de 'Willem Ruys' van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd vertrekkende van Djakarta op 6 januari 1955 naar Rotterdam, waarin de heer en mevrouw M.A. Huybregts worden genoemd.
2. Passagierslijst van het m.v. 'Victoria' van Lloyd Triestino varend vanaf Hong Kong op 28 juli 1958, waarin de heer en mevrouw M.A. Huybregts worden genoemd (varend vanaf Singapore).
3-6. Mapje van Lloyd Triestino met daarin een los briefje in het Nederlands van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken met wenken over het paspoort, verblijf, verlenging daarvan, vestiging in het buitenland, verlies van het Nederlanderschap, en vestiging in Nederland, verder twee rapportkaarten ('laporan pindah') in het Indonesisch op naam van de heer en mevrouw Huybregts, met vertrekdatum 25 juli 1958, met stempel van de stad Palembang.
De heer en mevrouw Huybregts maakten de reizen, omdat de heer Huybregts voor oliemaatschappij Esso in Indonesië meewerkte aan de bouw van raffinaderijen. Hij woonde daarom enkele jaren in Indonesië. De heer Huybregts woonde al vanaf eind 1951 in Indonesië, zijn vrouw volgde hem nadat het huis in Surabaya klaar was in 1952. Ze zijn tussentijds even terug geweest in Nederland en in 1958 zijn ze definitief teruggekomen naar Nederland. In die zin zijn ze te beschouwen als repatrianten. 
startdatum1955 
einddatum1958 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.