Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Documenten betreffende een reis met het s.s. 'Slamat' en het s.s. 'Boissevain'

titelDocumenten betreffende een reis met het s.s. 'Slamat' en het s.s. 'Boissevain' 
inventarisnummerH3164 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamSlamatBoissevain 
omschrijvingFolders, foto's etc. uit het bezit van H.J. (roepnaam Harma) Uchtmann-de Rooy (geboren 10-10-1922 en overleden 26-09-2015), die in 1936 meevoer met het s.s. 'Slamat' van de Rotterdamsche Lloyd op een van hun "plezierreisjes voor meisjes" waarbij de reis naar Schotland ging. Voorts wat documenten van haar reis als jong getrouwde (of met de handschoen getrouwd?) met het s.s. 'Boissevain' van de KPM, die wordt verzorgd door de SMN.
(1) Folder "Rotterdamsche Lloyd Plezierreisje voor Meisjes", 1937. De reis was gepland tussen 24 en 31 juli 1936 en was bestemd voor meisjes tussen de 12 tot 18 die leerling waren van een middelbare school.
(2) Programma van de plezierreisjes voor meisjes per s.s. 'Slamat'. Volgens het programma waren er drie reizen in augustus 1937, de derde reis was uitsluitend voor R.K. meisjes. H. de Rooy ging mee op de eerste reis van 1 tot 8 augustus 1936.
(3) Diploma s.s. 'Slamat', uitgereikt aan Hanna [sic] de Rooy met 17 deelnemers als tweede prijs voor het optreden als 'Jacob van Hamels's kinderkoor tijdens het diner costumé op 3 augustus 1936. Uitgereikt door mevrouw C.A. Regelink-Meerburg, één van de organisatoren. Geheel links een tekening in druk van het s.s. 'Slamat' met bergen op de achtergrond.
(4) 'Official Guide to Rothesay and the Isle of Bute'. Deze brochure was de tweede prijs behaald bij het diner costumé, 3 augustus 1936.
(5-14) Negen foto's betreffende de reis met de 'Slamat': vijf foto's met alleen het s.s. 'Slamat', een foto met meisjes staande op het dek, een foto met meisjes die de gangway aflopen, een portret van Harma de Rooy op het dek aan boord en een foto van drie Javaanse opvarenden aan land.
(15) Passagierslijst m.s. 'Boissevain' van Amsterdam naar Batavia, 18 januari 1947. Reis in het kader van gezinshereniging. Alleen vrouwelijke passagiers, waaronder mevrouw H.J. Uchtmann-De Rooy, en verder kinderen. Het s.s. 'Boissevain' was van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij. De reis werd echter uitgevoerd door de Stoomvaart Maatschappij 'Nederland'.
(16) Programma Neptunus Bal op 8 februari 1947. Op de omslag een afbeelding van het m.s. 'Boissevain'.
(17) Groen etiket met witte letters van de N.V. Stoomvaart Maatschappij 'Nederland' voor passagiersgoed bagageruim op naam van H.J. Uchtmann voor een reis naar Batavia Java per m.s. 'Boissevain' (deels voorbedrukt, deels handgeschreven). 
startdatum1936 
einddatum1947 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.