Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Een dossier bestaande uit vergaderingsverslagen, brieven en memo's met betrekking tot de werkzaamheden van de heer J.C. ...

titelEen dossier bestaande uit vergaderingsverslagen, brieven en memo's met betrekking tot de werkzaamheden van de heer J.C. (Joop) de Haas als voorzitter/secretaris van de Ondernemingsraad van Scheepswerf Van der Giessen-De Noord te Alblasserdam in de periode 1988-1996 en 1995-1999 te Krimpen a/d IJssel. (lid en vice voorzitter). 
inventarisnummerH3153 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerVan der Giessen-De Noord 
omschrijvingDe stukken behelzen onder meer de bedrijfsvoering van de werf, de arbeidsomstandigheden en de reorganisatie. De heer J.C. (Joop) de Haas werkte vanaf april 1980 bij Van der Giessen-De Noord als elektrisch lasser op de locatie Alblasserdam. Vanaf 1988 tot 1996 was hij voorzitter en/of secretaris van de Onderdeels-Commissie (O.C.-GNR) en voorzitter en/of secretaris van de Ondernemingsraad GNR te Alblasserdam; na zijn overplaatsing in 1995 naar Van der Giessen-de Noord Scheepsbouw (GNS) te Krimpen aan den IJssel was hij tot 1999 vice-voorzitter van de Ondernemingsraad GNS; tot aan die datum bekleedde hij meerdere functies in bedrijfsoverlegorganen, zoals: Werkplaats Overleg commissie - WOC cie van GNA (lid), Werkplaats Overleg Commissie - WOC cie van GNR (secretaris), Commissie voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn - VGW-cie GNR (lid), Commissie voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn -VGW cie Blokkenvloer GNS (lid) en Bestuurslid Stichting Werknemers Participatie Van der Giessen-de Noord (SWP-GN); op 5 mei 1999 nam hij ontslag uit de Ondernemingsraad Van der Giessen-de Noord met vier collega OR-leden, omdat zij zich niet konden vereenzelvigen met het op dat moment gevoerde beleidsmatige en strategische beleid van de OR; in het bijzonder met de visie van de voorzitter. Tevens stapte hij toen uit alle commissies omdat hij daar immers als OR vertegenwoordiger functioneerde. 
startdatum1988 
einddatum1999 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.