Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Persoonlijke documenten van H.J. Rietbergen (geboren op 26 september 1902 in Den Haag) en zijn zoon H.F.M. Rietbergen (g...

titelPersoonlijke documenten van H.J. Rietbergen (geboren op 26 september 1902 in Den Haag) en zijn zoon H.F.M. Rietbergen (geboren op 17 juli 1941 in Soerabaja). 
inventarisnummerH2838 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamNieuw AmsterdamStatendamVolendam 
omschrijving1. Visitekaartje van de heer H.J. Rietbergen, in zijn functie als chief-steward op het s.s. 'Nieuw Amsterdam' van de Holland-Amerika Lijn.
2. Visitekaartje van de heer H.J. Rietbergen, in zijn functie als chief-steward op het s.s. 'Nieuw Amsterdam' van de Holland-Amerika Lijn.
3. Uitnodiging aan de gepensioneerden der Holland-Amerika Lijn, voor een aperitief en diner ter ere van het 100-jarig bestaan van de maatschappij. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats op 15 april 1973 aan boord van het s.s. 'Volendam'.
4. Jaaropgaaf van 1969, bestemd voor de heer H.F.M. Rietbergen.
5. Jaaropgaaf van 1968, bestemd voor de heer H.F.M. Rietbergen
6. Jaaropgaaf van 1967, bestemd voor de heer H.F.M. Rietbergen.
7. Uitnodiging aan de gepensioneerden der Holland-Amerika Lijn, ter ere van het 100-jarig bestaan van de maatschappij. Op vertoon van deze brief kreeg men toegang tot deze feestelijke gelegenheid, welke plaats vond op 15 april 1973 op het s.s. 'Volendam'.
8. Proclamatie voor het passeren van de poolcirkel op het s.s. 'Rotterdam' op 8 juli 1938.
9. Getuigschrift betreffende de heer H.J. Rietbergen omtrent zijn werkzaamheden aan boord van de HAL-schepen en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, afkomstig van de Civiele Dienst van de Holland-Amerika Lijn, verzonden op 1 maart 1966.
10. Persoonsbewijs van de heer H.J. Rietbergen, gedateerd 1936. Rietbergen was op dat moment werkzaam op het s.s. 'Rotterdam'. Bevat foto van Rietbergen.
11. Persoonsbewijs van de heer H.J. Rietbergen, gedateerd 30 december 1933. Rietbergen was op dat moment werkzaam op het s.s. 'Statendam'. Bevat foto van Rietbergen.
12. Getuigschrift betreffende de heer H.F.M. Rietbergen en zijn werkzaamheden, afkomstig van de Personeelsdienst Zeevarenden van de Holland-Amerika Lijn.
13. Brief betreffende de aflossing gedurende winter-cruise-seizoen, afkomstig van de Personeelsdienst Zeevarenden van de Holland-Amerika Lijn. 
startdatum1933-12-30 
einddatum1973-04-12 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.