Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Krantenberichten en folders betreffende de "Nedlloyd van Neck", het eerste schip van de 'Navigator' klasse van Nedlloyd ...

titelKrantenberichten en folders betreffende de "Nedlloyd van Neck", het eerste schip van de 'Navigator' klasse van Nedlloyd lijnen. 
inventarisnummerH2533 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamNedlloyd Van Neck[scheepsnaam]Nedlloyd Maasstroom[scheepsnaam]Krimpen aan den IJssel 
omschrijvingKrantenberichten en folders betreffende de "Nedlloyd van Neck", het eerste schip van de 'Navigator' klasse van Nedlloyd lijnen. 1: "Nedlloyd van Neck: Een bijzonder schip van een bijzondere werf". Krantenbericht van het Financieele Dagblad, dinsdag 6 december 1983, over het eerste schip dat gebouwd werd op de nieuwe overdekte helling van Van Der Giessen-de Noord in Krimpen aan den IJssel. 2: Uitdraai van het bovengenoemde artikel 3: vier krantenartikelen betreffende de bouw van de "Nedlloyd Van Neck" en "Nedlloyd Maasstroom". Allen zijn van omtrent juli 1983. 4: "The 'Nedlloyd van Neck' trials". Engelstalig artikel over de proefvaart van de nieuwe aanwinst van Nedlloyd. 5: tijdschriftartikel over de nieuwe 'Navigator' klasse schepen van Nedlloyd. Komende uit Shipbuilding & Marine Engineering International, January/Februari 1984. Veel technische details. 6: "GN: wij huilen niet om gemiste order van Shell". Krantenartikel uit oktober 1983 over het feit dat Shell Tankers drie tankers heeft besteld in Zuid-Korea. 7: "Nedlloyd bestelt containerschepen". Kort bericht over de order die Nedlloyd Lijnen in december 1983 plaatste bij Van der Giessen-de Noord Shipbuilding Division voor de bouw van twee containersschepen met de optie op een derde. De schepen zijn bestemd voor de Nieuw-Zeeland - Zuidoost-Azië dienst (NZEAS). 8: uitnodiging en tevens toegangsbewijs voor de opening van de nieuwe bouwloods bij van der Giessen-de Noord te Krimpen aan den IJssel op donderdag 9 december 1982. 9: bouwtekeningen van schip no. 929, de "Nedlloyd van Neck" 10: twee krantenartikelen over de nieuwe "Nedlloyd van Neck" 11-12: twee bouwtekeningen van de "Nedlloyd van Neck" 13-14: twee artikelen uit het Engelstalige tijdschrift Marine Industry over de bouw van "Nedlloyd van Neck" 
startdatum1982 
einddatum1984 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.