Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Persoonlijke documenten van de heer Hille Schaap, oud gezagvoerder op schepen van de Anglo-Saxon Petroleum Company (Shel...

titelPersoonlijke documenten van de heer Hille Schaap, oud gezagvoerder op schepen van de Anglo-Saxon Petroleum Company (Shell) 
inventarisnummerH1759 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijving1. Brievenboek over de periode 1915-1918 van de heer Hille Schaap met doorslagen van brieven in het Engels en Nederlands over de proviandering, de bemanning en gebeurtenissen onderweg, brieven aan agenten, het hoofdkwartier e.d. Hille Schaap was gezagvoerder van de tankschepen s.s. 'Besitang', s.s. 'Daisy', s.s. 'Hebe'. De stoomschepen s.s. 'Besitang' en s.s. 'Berandan', beide tewatergelaten in 1896, waren de eerste twee eigen schepen van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot Exploitatie van Petroleumbronnen in Nederlandsch-Indie (KNMEP), onderdeel van Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij (Koninklijke Olie). Inliggend verscheidene losse stukken en een uitgeknipt deel van een kaartblad van een atlas van P. Noordhoff (21e druk) met het Iberisch schiereiland aan de ene zijde en De Donau-landen met de Adriatische Zee aan de andere zijde (No. 23).
2. Nr. 67 december 1981 van tijdschrift Cornelis Douwes, Orgaan van de Vereniging van Oud-Leerlingen der Zeevaartschool Terschelling met op p. 1441 de aankondiging van Schaap's 95ste verjaardag en receptie in een restaurant in Haarlem.
3. Krantenknipsel uit de Koerier-Kombinatie van woensdag 30 december 1981over de heer Schaap (95ste verjaardag) met een terugblik op zjn carrière, met foto uit de Eerste Wereldoorlog en uit 1981. 
startdatum1915 
einddatum1981 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.