Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Verzameling stukken betreffende s.s. 'Appingedijk', s.s. 'Abbedijk', s.s. 'Arendsdijk' en s.s. 'Averdijk' en enkele alge...

titelVerzameling stukken betreffende s.s. 'Appingedijk', s.s. 'Abbedijk', s.s. 'Arendsdijk' en s.s. 'Averdijk' en enkele algemene stukken betreffende vlootbeheer van de Holland-Amerika Lijn 
inventarisnummerH1755 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamRollins Victory[scheepsnaam]Arendsdijk[scheepsnaam]Patagonia Victory[scheepsnaam] 
omschrijvingDe stukken lijken afkomstig te zijn van de heer P.J. Dingemanse, hoofdwerktuigkundige van de Holland-Amerika Lijn. De genoemde schepen zijn alle voormalige Victoryschepen die na de Tweede Wereldoorlog onder Nederlandse Vlag hebben gevaren. Het meerendeel van de stukken betreft s.s. 'Appingedijk' (ex s.s. 'Coaldale Victory'): 1."Survey Rapport", met opsomming van de onderdelen van de machinerie aan boord waaraan onderhoudswerkzaamheden moeten worden verricht en een doorslag van het per dag bijgehouden verslag van die werkzaamheden tijdens de 26ste reis van 2 januari 1958 t/m 11 februari 1958; 2. een doorslag van een smeerschema; 3. een doorslag "Engine Dept. broached stores on hand list" (lijst van aan boord zijnde reserveonderdelen van de machinekamer) van de Chief Engineer / Hoofdwerktuigkundige; 4. een lijst "Spareparts for Windlass, Whinch and Capstan"; 5. een onderdelen- en stoffenlijst getiteld 'ss. "Appingedijk" ' van de HWTK (hoofdwerktuigkundige) betreffende pakkingen, smeerolie e.d. en 6. een overzicht van kogellagers.
7. Doorslag van het rapport "Behandeling tank 2 M. met Sea Clean" van s.s. 'Abbedijk' (ex s.s. 'Milford Victory') tussen 19 juni en 7 juli 1956.
8. Doorslag van een inspectieverslag van s.s. 'Arendsdijk' (ex s.s. 'Rollins Victory').
9. Doorslag van een adressenlijst van machinekamerpersoneel van s.s. 'Averdijk' (ex s.s. 'Durham Victory') gedurende reis nummer 96.
10. "Algemene Mededeling Scheepszaken / Vlootbeheer No. 1" van 25 april 1968 van de Holland-Amerika Lijn betreffende: "Taakverdeling in het beheer en onderhoud van de vrachtschepen en de hiermede samenhangende aanvragen van reparaties".
11. Verslag van de Management Service Group van de H.A.L. van een bespreking van 25 maart 1968 betreffende bezuinigingen in het kader van het project "Economy Drive".
12. Verslag van de Management Service Group van de H.A.L. van 8 april 1968 van reacties en suggesties van "scheepszijde" inzake de bezuinigingen in het kader van het project "Economy Drive". 
startdatum1913 
einddatum1913 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.