Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Stukken betreffende de start (1978) en de ondergang (1979) van cruisedienst NCM Bestevaer met het m.s. 'Prins van Oranje...

titelStukken betreffende de start (1978) en de ondergang (1979) van cruisedienst NCM Bestevaer met het m.s. 'Prins van Oranje' (ex 'Rasa Sayang') 
inventarisnummerH1037 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamRasa SayangPrins van Oranje 
omschrijvingDe stukken bestaan uit: 1. Dertig krantenartikelen (van 1978 tot en met 1980) over de start van de cruisedienst NCM Bestevaer met de 'Prins van Oranje' (ex 'Rasa Sayang'), de uitgifte van aandelencertificaten, de moeilijkheden met de Griekse reder, de bijeenkomst betreffende de ontslagaanzegging, het faillissement en de nasleep van de mislukte onderneming. 2. Persbulletin d.d. 13 september 1977 waarin de oprichting van de Nederlandsche Cruise Maatschappij Bestevaer wordt aangekondigd. 3. Vier 'niet royeerbare meervoudige certificaatsbewijzen' d.d. 29 augustus 1978 met informatie over deze certificaten. 4. Brochure met vragenlijst, op- en aanmerkingenlijst, 'barbriefjes', bagagelabels en passagebiljetten voor de toekomstige passagiers van de 'Prins van Oranje'. 5. Excursieprogramma 1979 met dekkenplan van m.s. 'Prins van Oranje'. 6. Afbeelding van het schip, dan nog 'Rasa Sayang'. 7. Huishoudelijk reglement voor de bemanning en onderofficieren in dienst van de NCM Bestevaer. 8. Brief d.d. 8 maart 1979 aan J.H.M. Tonus in Den Haag van de NCM Bestevaer betreffende zijn aanstelling als adjunct purser. 9. Niet ingevuld formulier gage-afrekening. 10. Brieven d.d. 9 en 12 juli 1979 betreffende het ontslag van J.H.M. Tonus. 11. ...een persoonlijke uitnodiging om lid te worden van een exclusieve club van zeeliefhebbers. 12. Een enquêteformulier. 
startdatum1978 
einddatum1981 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.