Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Journalen van de 'Freihandel' en de 'Victoria'.

titelJournalen van de 'Freihandel' en de 'Victoria'. 
inventarisnummerH492 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerLens, P. 
omschrijving'Journaal gehouden aan boord van het Ned: barkschip Freihandel Capt. A. Arkema op de reis van Bremerhaven naar St. Vincent Kaap Verdische Eilanden" [en vandaar naar New Orleans en terug op weg naar Bremerhaven].
Het journaal beslaat de periode 22 juni tot 29 december 1886. Betreft een reis van Bremerhaven naar de Kaapverdische Eilanden met een lading steenkool. Na het lossen van de steenkool wordt in ballast naar New Orleans gevaren. Daar wordt tabak geladen en het schip vertrekt van daar op 13 november naar Bremerhaven. Het journaal stopt op 27 februari 1886. Gehouden door de 1e stuurman P. Lens. 84 bladzijden. Het wordt gevolgd door een kladjournaal van de 'Victoria'.
'Journaal gehouden aan boord de Victoria Capt. J. Zwiersema liggende te Danzig bestemd met een lading hout naar Londen.' Het journaal beslaat de periode 27 juni tot 1 april ? Fragment van een kladjournaal.
Het betreft een kladjournaal dat uit vier delen bestaat, t.w. Deel 1: 'Freihandel'. Het eerste deel van het journaal loopt tot 29 december 1886, het schip is dan ter hoogte van de omgeving van het vuur van Coap Crisnez. Deel 2: 'Victoria'. Deel 3: Havenjournaal G.T. Ray o.l.v. kapitein Albt H. Stukje te Delfzijl. Het schip vervoert stro naar Burnt Island. 1-6 maart. Deel 4: Losse aantekeningen en berekeningen tot en met 1 april. 
afmetingenlengte 21.9 cm 
breedte 16.5 cm 
 
startdatum1886-06-22 
einddatum1886-12-29 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.