Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De doop van m.s. 'Amstelvoorn' op de Georgi Dimitrov Shipyard te Varna (Bulgarije) in 1981, opgeleverd aan Nedlloyd Bulk...

titelDe doop van m.s. 'Amstelvoorn' op de Georgi Dimitrov Shipyard te Varna (Bulgarije) in 1981, opgeleverd aan Nedlloyd Bulk B.V. 
inventarisnummerAV868 
collectieaudiovisueel    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerBrandhof, P.A. van den 
scheepsnaamAmstelvoorn[scheepsnaam] 
omschrijvingKleurenfilm, zonder geluid. Vijfde van acht films die mr. P.A. van den Brandhof maakte als jurist en personeelslid van de Koninklijke Nedlloyd. Een impressie van de doop van de bulkcarrier ‘Amstelvoorn’ in 1981. De film start met een sfeervol avondbeeld over de stad Varna in Bulgarije. Vervolgens is er gefilmd tijdens een autorit die leidt naar een scheepskantoor. Daar zien we hoe de genodigden in touringcars plaats nemen en worden vervoerd naar een terras met uitzicht over de stad. Daarna beelden van de overdracht van het schip. Aan een tafel worden de documenten ondertekend. Op de tafel staat een Nedlloyd tafelvlaggetje. Daarna beelden vanuit de bus van de Georgi Dimitrov Shipyard. De ‘Amstelvoorn’ ligt er klaar om te worden gedoopt. Er zijn zeer veel gasten. Om de overdracht te bekrachtigen wordt de Nederlandse vlag gehesen. De film sluit af met beelden van een feest. We zien een traditionele folkloristische dans, een modeshow en beelden van een toespraak waarbij een aardewerken gedenkbord wordt overhandigd. 
afmetingenfilmduur 14 min 
 
startdatum1981 
einddatum1981 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.