Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Getuigschrift toegekend aan Hendrik Biezeveld, ca. 1922

titelGetuigschrift toegekend aan Hendrik Biezeveld, ca. 1922 
inventarisnummerP4590 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerLion Cachet, Carel Adolph;  Enschedé en Zonen, Joh.;  Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel 
omschrijvingGetuigschrift toegekend aan Hendrik Biezeveld door de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel vanwege zijn 40-jarig jubileum bij 'Maatschappij voor Scheeps- en Werktuigbouw "Fijenoord" te Rotterdam'. De heer Biezeveld was bij "Fijenoord" als bankwerker werkzaam. Deels druk, deels manuscript. In manuscript aangegeven de jaren '1877 16 juni 1917'. De oorkonde is rechtsonder in de steen gedateerd 1922.
Het getuigschrift is ontworpen door C.A. Lion Cachet in 1922 en gedrukt door de firma Joh. Enschedé en Zonen te Haarlem. Het kon op basis van een wetsartikel (artikel 82 van ??) worden uitgereikt aan werklieden en beambten die 25- 40 en 50- jaren bij hetzelfde bedrijf werkzaam waren. Deze versie werd door donateurs en leden van de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel als feestuitgave gefinancieerd.
Het getuigschrift is een litho, gedrukt in de kleuren zwart, rood, blauw en grijs. De compositie stelt de zes werkdagen voor, voorgesteld door gevleugelde vrouwenfiguren. Boven links de scheepsbouw- en metaalinustrie (met scheepje / scheepsmodel in haar hand) ; rechts het boekdrukkers- en boekbinderbedrijf. Benden rechts de aardewerkindustrie en links de fabrieksbouw ; in het midden de machinebouw en electro-techniek. Rechts de textielkunst met de tekst "Bevordering van volkswelvaart". In het midden de gedrukte tekst "1777 Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel Vereerend Getuigschrift op voordracht van het departement [met in manuscript] Rotterdam Toegekend aan [met in manuscript] Hendrik Biezeveld [met gedrukte tekst} Wegens getrouwe plichts betrachting gedurende veertigjarigen dienst [met in manuscript] als bankwerker bij de Maatschappij voor Scheeps- en Werktuigbouw "Fijenoord" te Rotterdam' . [met in druk] Het Bestuur van het Departement Voorzitter Secretaris Het Hoofdbestuur Voorzitter Secretaris [met in manuscript dehandtekeningen]. Geheel onder in manuscript 1877 - 16 juni 1917 
afmetingenhoogte 41 cm 
breedte 51 cm 
 
startdatum1922 
einddatum1922 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.