Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Impressie van Grevelingenstad

titelImpressie van Grevelingenstad 
inventarisnummerP4488 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerDas, Rudolf 
omschrijvingImpressie van het futuristische Grevelingenstad. Grevelingenstad zou 500.000 inwoners moeten telllen op een grondgebied van 8000 hectare en was gedacht tussen Middelharnis-Sommelsdijk en Dirksland. Op deze tekening is recreatie in de binnenstad verbeeld met mensen op een dakterreas: zittend,lezend op banken en lopend. Op de achtergrond een grote supermarkt. Een niveau lager geheel rechts een café. Op de achterzijde genummerd 7
De architectuur van Grevelingenstad vertoont grote overeenkomsten met het werk van de architecten E. Hartsuyker en L. Hartsuyker-Curjel die vanaf 1965 de stad Biopolis ontwierpen. Hun archief bevindt zich in het Architectuur Instituut (het Nieuwe Institutuut) De gebroeders Das maakten tekeningen van Biopolis en publiceerden die in 1968 in het dagblad Trouw en in Panaroma in 1971.
Vermoedelijk vervaardigd in het kader van het plan 2000+. Dit was het toekomstbeeld voor de ontwikkeling van haven- en industriegebieden en van recreatie-, natuur en woongebieden in het noordelijk deel van de Delta. (ruwweg de Rotterdamse agglomeratie en het eiland Voorne en Putten met een aangrenzend zeegebied, alsmede de Hoekse Waard, Tien Gemeten, Goeree en Overflakkee en de N.W. kust van Brabant. De nota was opgesteld door een werkgroep in opdracht van college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. De werkgroep stond onder voorzitterschap van ir. J.A.C. Tillema (Gemeentewerken Rotterdam) en bestond verder uit vertegenwoordigers van Gemeentewerken, het Havenbedrijf en Stadsontwikkeling van Rotterdam. 
afmetingenhoogte  cm 
breedte  cm 
 
startdatum1969 
einddatum1969 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.