Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Serie foto's omgeving Leuvehaven Rotterdam

titelSerie foto's omgeving Leuvehaven Rotterdam 
inventarisnummerFS12476 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerHaan, Ton den 
omschrijvingEen serie foto's die de omgeving van de Leuvehaven laat zien, vermoedelijk omstreeks 1980
(1) Opname van bovenaf genomen met zicht op Schiedamse Dijk, Leuvehaven, met op de kade geparkeerde auto's en langs de kade afgemeerde binnenvaartschepen. Op de kop van de kade de vuurtoren 'het lage licht". Aan de overzijde van de Leuvehaven langs de kade bebouwing en enkele binnenvaartschepen.
(2-3) Opname genomen vanaf de Maaszijde van de Leuvehaven naar de stad met auto's op de kade langs de kade en binnenvaartschepen afgemeerd aan de Leuvehaven. Aan de stadszijde is Gerzon te zien (dat omstreeks 1980 werd afgebroken).
(4-5) Opname vanaf boven met zicht op het Churchillplein, de Blaak en verder naar de stad. Het monument 'de verwoeste stad' van Ossip Zadkine is te zien en in de Leuvehaven een deel van het ramtorenschip 'Buffel'.
(6) Opname vanaf boven met zicht op het Churchillplein, de Blaak en verder naar de stad. Het monument 'de verwoeste stad' van Ossip Zadkine is te zien en in de Leuvehaven een deel van het ramtorenschip 'Buffel'.
(7-8) Opname vanaf boven vanuit de stad met zicht op de Leuvehaven en de bebouwing langs de kades. In de Leuvehaven ligt het ramtorenschip 'Buffel'en afgemeerde binnenvaartschepen
(9-11) Opname van de Leuvehaven genomen vanaf de Maaszijde naar de stad toe. Met op de kade geheel linksvoor de vuurtoren 'het Lage Licht'. In de Leuvehaven liggen binnenvaartschepen afgemeerd. 
startdatum1980 
einddatum1980 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.