Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


prentbriefkaarten en foto's van vrachtschepen varend voor rederij Ph. van Ommeren G.B. London en P.A. van Es & Co. N.V.

titelprentbriefkaarten en foto's van vrachtschepen varend voor rederij Ph. van Ommeren G.B. London en P.A. van Es & Co. N.V. 
inventarisnummerFS5434 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerReal Photographs Co. Ltd.[bedrijfsnaam];  Monteny, G 
scheepsnaamStardust[scheepsnaam]Hoyledesingel[scheepsnaam]Provenierssingel[scheepsnaam]BreezandBernisse[scheepsnaam]BreehornWestersingel[scheepsnaam]WillemspleinW. Alton Jones[scheepsnaam]Burl S. Watson[scheepsnaam]Port La Nouvelle[scheepsnaam]Port Blanc[scheepsnaam]Port Bara[scheepsnaam]Brecon BeaconCrowborough BeaconHereford BeaconIvinghoe BeaconHorley Beacon 
trefwoordenprentbriefkaart,  foto 
omschrijvingRederij Invotra (P.A. van Es & Co. N.V.): 1, ss 'Stardust', gestrand bij 's Gravenzande, hoog op het strand gelopen en zicht op stuurboordzijde. 2, ms 'Hoyledesingel', varend op een rivier, gezien op stuurboordzijde. 3, ms 'Provenierssingel', manoeuvrerend in een haven met behulp van een sleepboot en gezien op stuurboordzijde. Rederij P.A. van Es & Co. N.V.: 4, ms 'Breezand', varend in Leixoes, Portugal, gezien opstuurboordzijde. 5, ms 'Bernisse', gelegen aan een scheepswerf en gezien op bakboordzijde. 6, ms 'Breehorn', opgeplakte zwart-wit foto. Schip ligt aan de kade met zicht op de bakboordzijde. 7, ms 'Westersingel'. Het betreft hier een reclame drukwerk van de Cassens-Werft met een getekende afbeelding van het containerschip, gezien op stuurboordzijde. Rederij Stoomvaart Mij. Millingen: 8, ss 'Willemsplein', aan de kade gelegen tijdens overladen in de Waalhaven te Rotterdam, gezien op bakboordzijde. Rederij Grand Bassa Tankers: 9-11, turbinetanker 'W. Alton Jones' (II), varend op open zee, gezien in een bovenaanzicht op stuurboordzijde, manoeuvrrend in een Rotterdamse haven, gezien op bakboord én varend op volle zee, gezien in een bovenaanzicht op bakboordzijde. Rederij Phs. van Ommeren Tankers France: 12, mt 'Port La Nouvelle', varend op de Nieuwe Waterweg en gezien opstuurboordzijde. 13-15, mt 'Port Blanc', gemeerd aan een los/laadpier, gezien op stuurboordzijde. 16, mt 'Port Bara', varend op een rivier, gezien op bakboordzijde. Rederij Phs. van Ommeren G.B. London / Crawford Shipping Co / Medomsley Shipping Co.: 17, ms 'Brecon Beacon', varend op de Nieuwe Waterweg, gezien op bakboordzijde. 18, ms 'Crowborough Beacon', in sleep op een rivier, gezien op bakboordzijde. 19, ms 'Hereford Beacon', gesleept varend bij het vertrek van de bouwwerf de Noord te Alblasserdam, gezien van de Capelse kant op stuurboordzijde. 20, ms 'Ivinghoe Beacon' passeert de Maastunnel entree, gesleept varend op de Maas, gezien op bakboordzijde. 21-22, ms 'Hurley Beacon', in 1963 proefvarend op de Noordzee, gezien op bakboordzijde en varend op volle zee in een zijaanzicht op de stuurboordzijde. 
startdatum1937 
einddatum1992 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.