Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Op een Nederlandse kade liggende dwergonderzeeboot van het type 'Seehund' van de Duitse Kriegsmarine

titelOp een Nederlandse kade liggende dwergonderzeeboot van het type 'Seehund' van de Duitse Kriegsmarine 
inventarisnummerFS6074_013 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerHeupers, Foto 
omschrijvingOp een Nederlandse kade liggende dwergonderzeeboot van het type 'Seehund' van de Duitse Kriegsmarine. De langwerpige uitstulping midscheeps aan de bovenzijde zijn extra brandstoftanks, die het operationele bereik van het vaartuig vergrootten van 250 naar circa 500 zeemijl. Dit duidt erop dat dit het latere verbeterde model is van de Seehund (zg. XXVIIB5).
Behoort tot een verzameling fotodrukken van oorlogsschade aan onderzeeboten en havenwerken van de marine van Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. 
startdatum1945 
einddatum1960 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2019-01-04 | 10:23:29@Walter Loesberg: alsnog veel dank voor de aanvulling op de beschrijving van deze foto.
Walter Loesberg | 2018-07-19 | 15:26:03De langwerpige uitstulping midscheeps aan de bovenzijde zijn extra drijftanks. Dit duidt erop dat dit het latere verbeterde model is van de Seehund (zg. XXVIIB5). Best uniek, want bij mijn weten waren die niet verder gekomen dan de fabriekshal. Deze foto hint erop dat ze ook operationeel waren.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.