Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De tewaterlating van het s.s. "Esso Nederland" bij C. van der Giessen & Zonen's scheepswerven N.V., de overdracht, het i...

titelDe tewaterlating van het s.s. "Esso Nederland" bij C. van der Giessen & Zonen's scheepswerven N.V., de overdracht, het interieur en het schip varend. 
inventarisnummerFS2127 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerMul, G.;  Kramer, Fotobureau C.[bedrijfsnaam];  Kramer, Foto Bureau C.[bedrijfsnaam];  Poots, Jac. (?) 
trefwoordenfoto 
omschrijvingFotoserie (F5260 tm. F5297) over s.s. "Esso Nederland". Het betreft 5 foto's over de tewaterlating bij C. van der Giessen & Zonen's scheepswerven N.V., met afbeeldingen van het schip op stapel, de stapelloop en het schip in het water. Daarnaast zijn er 4 (detail)foto's van het dek, o.a. de pijpleidingen en hoofdkabelbaan van het achterdekhuis en 16 interieurfoto's van diverse passagiers- en bemanningsruimten. Ook bevat de serie 2 foto's van de overdracht: het wisselen van de vlag en het uitbrengen van een toast door P.J. van der Giessen en dhr. Smid. Tenslotte zijn er 11 foto's van van het varende (o.a. tijdens de proeftocht) of liggende schip. Toestand: op enkele foto's zitten op de achterzijde ingetrokken lijmresten van cellotape, ze schemeren door naar de voorzijde. 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.