Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


De tewaterlating van het m.s. "Wonogiri" bij C. van der Giessen & Zonen's scheepswerven N.V., de technische proeftocht, ...

titelDe tewaterlating van het m.s. "Wonogiri" bij C. van der Giessen & Zonen's scheepswerven N.V., de technische proeftocht, de overdracht, het interieur en het schip varend. 
inventarisnummerFS2120 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerMul, G.;  Kramer, Foto Bureau C.[bedrijfsnaam] 
trefwoordenfoto 
omschrijvingFotoserie (F4841 tm. F4865) over het m.s. "Wonogiri". Het betreft 6 foto's over de tewaterlating bij C. van der Giessen & Zonen's scheepswerven N.V.: het schip op stapel, de stapelloop en het schip in het water. Daarnaast zijn er 14 foto's van het interieur en het dek: het voordek, achterdek, de hut Lampenist, de rooksalon officieren, rookkamer bemanning, de rooksalon passagiers en officieren, de eetsalon van passagiers en officieren, het hospitaal, de apotheek, de kombuis, de zitkamer van de gezagvoerder, zitkamer Hoofdwerktgk., een passagiershut en de hut van de 2e machinist. Daarnaast bevat de serie 4 scheepsportretten van het varende schip in zijaanzicht, o.a. tijdens de technische proeftocht en vlak voor het vertrek voor de "maidentrip" naar Djakarta. Tenslotte bevat de serie 1 foto van het wissselen van de vlag tijdens de overdracht. 
startdatum1953-06-20 
einddatum1954-03-31 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.