Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


2e tewaterlating tss 'Abel Tasman', bouwnummer 870

titel2e tewaterlating tss 'Abel Tasman', bouwnummer 870 
inventarisnummerFS1681 
collectieFotocollectie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerKramer, Fotobureau C.[bedrijfsnaam] 
scheepsnaamAbel Tasman 
omschrijvingHet betreft hier een fotoserie inzake het turbine-stoomschip tss ‘Abel Tasman’, gebouwd bij de scheepswerf van der Giessen-de Noord te Krimpen a/d IJssel / Alblasserdam. Dit schip is als containerschip gebouwd op de werflocatie te Krimpen a/d IJssel onder bouwnummer 870. Bouwjaar 1971. Opdrachtgever was rederij Verenigde Nederlandsche Scheepvaartmij. (VNS) te ’s Gravenhage. De fotoserie toont in een totaal van 18 zwart-wit afbeeldingen de tewaterlating van het containerschip; nadat de eerste poging mislukt was. Het betreft vier afbeeldingen van de voorbereidingen voor de stapelloop onder het schip. Verder afbeeldingen van de aanwezige gasten waaronder de heer B. Harinck, de heer P. J. van der Giessen en mevrouw W. Oyevaar (doopster). Tenslotte zeven afbeeldingen van het schip tijdens en vlak na de stapelloop en een van enkele gasten tijdens het nuttigen van een kop koffie. 
startdatum1970-09-17 
einddatum1970-09-17 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2015-05-15 | 08:26:19@C.G. de Graaff: Veel dank voor de aanvulling en het plaatsen van de foto!
c.g. de graaff | 2015-05-13 | 20:55:59Bij de aangekondigde (1e) tewaterlating stelde de aan de overkant gelegen Scheepswerf Boele Bolnes haar terrein open voor toeschouwers. Samen met mijn vader wachtend op de tewaterlating die dus niet lukte hebben we deze dia gemaakt. Later, op de zeevaartschool te Rotterdam heb ik nog les gehad in Zeevaartkund van de heer Naudts, die als Sturman op de ABEL TASMAN had gevaren voor zijn carriere aan de wal voort te zetten.
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.