Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het m.s. 'Theano' van de N.V. Maatschappij Zeevaart te Rotterdam, gezien aan bakboordzijde. Prentbriefkaart van een schi...

titelHet m.s. 'Theano' van de N.V. Maatschappij Zeevaart te Rotterdam, gezien aan bakboordzijde. Prentbriefkaart van een schilderij. 
inventarisnummerF43952-1 
collectiefotocollectie Koninklijke Nedlloyd Groep    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamTheano[scheepsnaam] 
omschrijvingHet m.s. 'Theano' van de N.V. Maatschappij Zeevaart te Rotterdam, gezien aan bakboordzijde. Prentbriefkaart van een schilderij.
De 'Theano' werd op 14 oktober 1952 te water gelaten bij de werf Gusto v/h Firma A.F. Smulders in Schiedam voor de N.V. Maatschappij Zeevaart in Rotterdam. Op 26 januari 1953 opgeleverd. Beheer Hudig & Veder. In november 1968 verkocht en herdoopt in 'Sea Hawk voor Sea Hawk Inc. in Morovia (Liberia). In 1973 verkocht aan Penyou Shipping Co. Ltd. in Monrovia en omgedoopt in 'Penyou Fares'. Op 13 februari 1974 onderweg van Wilmington naar Dubai op 16 mijl ten noordwesten van Montserat na lekkage gezonken. Positie 16°38' NB en 61°59' WL De bemanning van dertien koppen wist zich met de reddingsboten in veiligheid te brengen. 
afmetingenlengte 10 cm 
breedte 15 cm 
 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.