Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Verlenging van het m.s. 'Van der Hagen' van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij in Yokohama, 1967

titelVerlenging van het m.s. 'Van der Hagen' van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij in Yokohama, 1967 
inventarisnummerF15597-1 
collectiefotocollectie Koninklijke Nedlloyd Groep    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
scheepsnaamVan der Hagen 
omschrijvingVerlenging van het m.s. 'Van der Hagen' (later herdoopt in 'Straat Lagos') van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij bij de werf Nippon Kokan K.K. Asano Dockyard in Yokohama, 1967. Op de foto is te zien hoe het achterschip met het brughuis achteruit het dok wordt uitgesleept, nadat de romp voor de brug doormidden is gesneden. Tussen de beide secties is het nieuwe ruim 3 geplaatst, waarna de secties weer aan elkaar werden gelast.
De 'Van der Hagen' was één van een serie van vier schepen, die in 1958 op verschillende werven voor de KPM waren gebouwd om voor de KPM en KJCPL te gaan varen. De andere drie waren de 'Van Linschoten', 'Van Heemskerck' en 'Van Spilbergen'. Bij de fusie van de KPM en KJCPL in 1967 werden de schepen overgedragen aan de KJCPL en verlengd, waarbij er een nieuw ruim 3 voor de brug werd ingevoegd en de schepen werden voorzien van een hydraulische kraan. Na de verlenging werden de schepen herdoopt: de 'Van der Hagen' in 'Straat Lagos', de 'Van Linschoten' in 'Straat Luanda', de 'Van Heemskerck' in 'Straat Le Maire' en de 'Van Spilbergen' in 'Straat Luzon'. 
afmetingenlengte 16.3 cm 
breedte 11 cm 
 

Commentaar van bezoekers

Pieter Jan Klapwijk, applicatiebeheerder Maritiem Museum Rotterdam | 2015-03-20 | 08:25:24@W.A. Ova: Dank voor uw correctie. U heeft helemaal gelijk; de foto maakt deel uit van een serie foto’s van de verlenging van dit schip (inv.nrs. M15596 t/m F15601), die bij het beschrijven van de foto’s per abuis voor de sloop van het schip zijn aangezien. De beschrijvingen zullen worden aangepast.  
w.a. ova | 2015-03-20 | 07:57:08 is deze opname wel de sloop ? mogelijk de verlenging van het schip in 1967 
 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.